Glavaš se iz "Sanaderove tamnice" ponovno oglasio video-porukom

IAKO se trenutno nalazi u pritvoru, a na zagrebačkom Županijskom sudu se protiv njega i još šestero optuženih vodi postupak u slučajevima "Garaža" i "Selotejp", Branimir Glavaš je ponovno uspio odaslati video-poruku.

Poruka je danas prikazana sudionicima osnivačke skupštine Zajednice udruga Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) u Osijeku. HDSSB će na izbore izaći u IV. i V. izbornoj jedinici, a nositelj lista je Branimir Glavaš, koji je na današnjoj skupštini izabran za predsjednika krovne udruge HDSSB-a na području pet slavonskih županija.

Predsjednik stranke Vladimir Šišljagić je prilikom predaje izbornih lista Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) poručio kako će HDSSB svoju predizbornu kampanju voditi "kao da je Glavaš s njima". Glavaš im se stoga obratio putem video-poruke u kojoj poručuje kako će "na parlamentarnim izborima 25. studenog svoju građansku obvezu ispuniti u `Sanaderovoj tamnici` u Zagrebu" te kako će građani toga dana "moći uzeti sudbinu u svoje ruke i kazniti nesposobnost, nepoštenje i bahatost, a nagraditi borbu za svoj zavičaj, obitelj i dom".

Glavaš je u svojoj poruci istaknuo i kako je HDSSB do sada na području Slavonije radio na izvlačenju stanovništva iz "siromaštva i nerazvijenosti" te kako je postao najjača regionalna stranka, koju nisu uništile ni "želje HDZ-a da će njegovim hapšenjem nestati HDSSB", već su se pokazale kao "pucanj u prazno". "HDSSB ne zanima tko je lijevo ili desno i koje je nacije, nego bolji život u Slavoniji i Baranji", poručuje Glavaš.

Inače, prošlog je tjedna sudac Željko Horvatović odbio zahtjev odvjetnika Branimira Glavaša da mu do izbora omogući izvanredne posjete. Zbog prethodne Glavaševe video-poruke Ministarstvo pravosuđa pokrenulo je istragu, kako bi se otkrilo kada, gdje i tko ju je snimio i zahvaljujući čijem propustu.

I.M.

Pročitajte više