Glavaš sugerirao Faberu da istraži Fehira

U "SLUČAJU Osijek" došlo je do neočekivanog preokreta. Naime, Branimir Glavaš je navodno sugerirao novom načelniku osječke policije Vladimiru Faberu da istraži zaštićenog svjedoka Krunoslava Fehira

Kako doznaje Novi list, Faber je izjavio da mu je "Glavaš dao informaciju o navodnoj odgovornosti Krunoslava Fehira za eksploziju u osječkoj policiji 2001.", te da "policija ozbiljno provodi izvide i provjerava vjerodostojnost te tvrdnje."

Branimir Glavaš, par tjedana nakon što ga je Fehir javno prozvao i teško optužio za zapovijedanje ubojstava u Osijeku 1991. i 1992. godine, postaje protusvjedok protiv Fehira, te on njega optužuje za kaznena djela.

Novi list nadalje doznaje da su se Glavaš i Faber doista susreli, te da je Glavaš načelniku osječke policije dao nove argumente o Fehirovom sudjelovanju u eksplozijama 2001.

"Glavaš ima ista prava kao i drugi građani. Sastat ću se sa svakim tko kaže da ima neka saznanja o slučaju." - izjavio je Faber.

"O sastanku s Glavašem nisam želio izvještavati javnost. Nemojte to shvatiti kao gestu zatvaranja prema javnosti, ali u ovoj fazi istrage bilo bi kontraproduktivno objavljivati s kim, kada i o čemu razgovaramo" - dodao je.

Kako špekulira dnevni list, policija je Glavaša sama pretvorila u protusvjedoka Fehiru, koji je svjedočio protiv Glavaša. Policija, političari, tužitelji i mediji, navodno, žele diskreditirati zaštićenog svjedoka koji je priznao zločin.

Fehir je 1998. proglašen za najboljeg policajca u Slavoniji, a prema pisanju Feral Tribunea 30. rujna 1991. Branimir Glavaš je Fehiru potpisao službenu legitimaciju pripadnika rezervnog sastava ZNG-a.

"Imao je u mene veliko povjerenje, tako da sam neko vrijeme, tih ratnih dana, zajedno s mojim bratićem, čuvao njegovu majku u osječkoj Sarajevskoj ulici. Snajper koji se vidi na nekima od slika osobno mi je poklonio Glavašev brat Dubravko. Nakon akcija ukojima sam sudjelovao, Glavaš me poslao na odmor svom bratu Dubravku u Varaždin" - izjavio je "Feralu" Fehir, koji na fotografijama kao sedamnaestgodišnjak drži snajper u crnoj odori s "U" na kapi.

Pročitajte više