Glavaš tužio za klevetu Bognara, Billa, Hrvatski radio i njegovu novinarku

HDZov zastupnik u Saboru Branimir Glavaš podnio je jučer privatnu tužbu na osječkom Općinskom sudu protiv bivšeg osječkobaranjskog župana Ladislava Bognara (sada SDPova vijećnika), Vjenceslava Billa iz Zagreba i novinarke Hrvatskog radija Ljubice Letinić zbog kaznenog djela klevete, te Hrvatskog radija zbog naknade štete.

"Tužbu sam podnio jer me Bognar 3. srpnja na tiskovnoj konferenciji teško oklevetao iznoseći lažne tvrdnje da sam izdao zapovijed o likvidaciji hrvatskog branitelja Mate Šabića, kao i da sam za vrijeme rata sudjelovao u likvidacijama hrvatskih branitelja koji su potom odvlačeni na prve crte bojišnice i prikazivani kao poginuli u borbama", kazao je Glavaš Hini.

U tužbi koju je uz Branimira Glavaša za isto kazneno djelo podnio i Darko Tolić (tadašnji zaposlenik u Sekretarijatu narodne obrane) tvrdi se da su izjave Bognara i Billa potpuno neistinite i izmišljene s ciljem da se Glavašu i Toliću nanese moralna šteta.

Glavaš i Tolić za isto su kazneno djelo tužili i novinarku Hrvatskog radija Ljubicu Letinić.

Također su tužili Hrvatski radio, s odštetnim zahtjevom od ukupno 600.000 kuna za obojicu, jer je 4. srpnja pružio priliku Bognaru i Billu da "ponove i prošire klevetničke tvrdnje".

Pročitajte više