Glavaš u Vinkovcima: Dio državnog kolača i Slavoncima i Baranjcima

PREDSJEDNIK Hrvatskoga demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) Branimir Glavaš danas je u Vinkovcima, najavivši skorašnje osnivanje Inicijativnog odbora HDSSBa za Vukovarskosrijemsku županiju, poručio kako Slavonci i Baranjci zasigurno, kako je rekao, nemaju ništa protiv "gradnje splitske obilaznice i pelješkog mosta, ali traže da i njima pripadne dio kolača velikih državnih ulaganja".

Također je ustvrdio kako "obavještajne službe i danas prate što se događa u HDSSB-u, ugrađuju prislušne uređaje u prostorije HDSSB-a u Osijeku te prate one koji podupiru HDSSB".

Glavaš je ustvrdio i da je "državni tajnik u MUP-u Ivica Buconjić prijetio mladoj članici HDSSB-a iz Baranje da nas se odrekne i vrati u HDZ" te da "ni prijetnje ni ucjene ne će spriječiti HDSSB da nastavi borbu za boljitak slavonskog i baranjskog čovjeka".

Državni tajnik u MUP-u Ivica Buconjić zanijekao je da je prijetio mladoj članici HDSSB-a da ih se odrekne i vrati u HDZ, za što ga je prozvao Glavaš.

"To je čista laž. Pozivam Glavaša da kaže komu sam, kada i kako prijetio", rekao je.. Oni se (HDSSB) služe prijetnjama nekim ljudima, no ne bih o tome govorio dok to ne učine sami ti ljudi, izjavio je za Hinu državni tajnik Buconjić.

Pročitajte više