Glavašev sin i odvjetnik: Ne vjerujem da je odlazak mog oca u BiH bijeg

Screenshot: RTL

Filip Glavaš, sin i odvjetnik Branimira Glavaša, kaže da ne vjeruje da je njegov otac pobjegao iz Hrvatske. Podsjetimo, Glavaš je jučer na Fejsu objavio da se nalazi u Drinovcima u BiH. Za 24sata je poručio da više ne želi živjeti u Hrvatskoj, ali da nije pobjegao.

U selu ga nitko nije vidio od sinoć, kuća se čini prazna, a mobitel je isključio, javlja RTL Danas. U Glavaševom stanu u Osijeku spuštene su rolete. Glavašev sin kaže da se s njim posljednji put čuo prije dva dana. On smatra da Glavašev odlazak u BiH nije bijeg i da nema veze s nepravomoćnom presudom od prošlog mjeseca.

Podsjetimo, Glavaš je krajem prošlog mjeseca na zagrebačkom Županijskom sudu ponovno proglašen krivim za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku tijekom Domovinskog rata, zbog kojega je već odslužio većinu ranije dosuđene kazne. Nepravomoćno je osuđen na sedam godina zatvora.

Filip Glavaš: On redovito odlazi u BiH

"Uvjeren sam da ova nepravomoćna presuda ne može opstati. I da on po njoj u zatvor više ne može ići tako da ne vidim razlog zašto bi on zbog te presude odlazio u BiH", rekao je Filip Glavaš za RTL Danas.

Glavašev sin i odvjetnik kazao je kako njegov otac redovito odlazi u BiH jer tamo posjeduje nekretninu. Naveo je da Glavaš tamo redovito ljetuje i da ga ne bi iznenadilo da je otišao obaviti neke privatne stvari. Glavaš mlađi kaže kako je njegov otac do današnjeg dana izdržao pet godina i tri mjeseca.

"Nepravomoćnom presudom mu je izrečeno sedam godina, što znači da bi morao izdržati još godinu dana i tri mjeseca", izjavio je Filip Glavaš.

Pročitajte više