Glavaševa obrana začuđena što je imunitet skinut zbog "slučaja selotejp"

ODVJETNIK Branimira Glavaša, Ante Madunić, ocijenio je poslijepodne da je začuđen odlukom da saborsko Povjerenstvo njegovom branjeniku skine imunitet zbog povezanosti s tzv. slučajem selotejp, a istovremeno odbaci prijedlog za skidanjem imuniteta temeljem zahtjeva zagrebačkog istražnog suca koji mu je danas odredio pritvor.

"Nije nam jasno odakle odjednom veliko povjerenje u Županijski sud o Osijeku i nepovjerenje u zagrebački Županijski sud na koji su prebacivani raniji slučajevi protiv Glavaša", kazao je Madunić Hini.

Pojasnio je kako nakon odluke o skidanju imuniteta istražni sudac osječkog Županijskog suda može odlučiti o zahtjevu Županijskog državnog odvjetnika da se protiv osumnjičenih u tzv. slučaju "selotejp" pokrene istraga i odredi pritvor.

Dodao je kako će njegov branjenik, budući da vjeruje u pravnu državu, sada čekati poziv za sud ili policiju koja će ga uhititi.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora skinulo je poslijepodne imunitet nezavisnom zastupniku Glavašu, čime je udovoljilo zahtjevu tužiteljstva koje protiv Glavaša želi provesti istragu i pritvoriti ga zbog umiješanosti u "slučaj selotejp".

Glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin izjavila je da se Glavaša dovodi u vezu s nedavno uhićenom šestoricom koje se sumnjiči za ubojstva na obali rijeke Drave krajem 1991.

Mediji koji su posljednju istragu prozvali "slučaj selotejp", pozivajući se na dobro upućene anonimne izvore, navode da je Glavaš glavni osumnjičenik za egzekucije na obali Drave u ratnom Osijeku.

On, prema tim napisima, nije izravno zapovijedao pripadnicima Samostalne uskočke satnije, za koje tvrde da su počinili zločine, ali je navodno određivao koga i kada treba smaknuti.

Foto: FAH

Pročitajte više