Glavašević se ruga MOST-u zbog neradnog ponedjeljka u Saboru

Foto: FAH, Twitter

SABORSKI zastupnik SDP-a i sin palog heroja Domovinskog rata, Bojan Glavašević, na svojem Twitteru prokomentirao je današnji neradni dan u Saboru.

Citirao je na raniju objavu MOST-a i Bože Petrova da je "neprihvatljivo da je Sabor prazan dok zastupnici primaju plaću 16.000 kuna." Kže Glavašević, on je i danas u Saboru i radit će. Ipak, nije rekao što to.

Podsjetimo, prošli ponedjeljak MOST-ovci su također imali problema s buđenjem, odnosno dolaskom na odbor za zakonodavstvo koji je bio zakazan za 8.30 ujutro. Kasnije su odgovornost prebacivali na saborske stručne službe pravdajući se da nisu dobili obavijest, ali ipak se ni do kraja dana na radnom mjestu nije pojavio nitko iz MOST-a - osim Ivana Kovačića.

Govoreći o radu saborskih zastupnika, novopečeni predsjednik Sabora Božo Petrov, u jednoj dnevno političkoj emisiji ovaj vikend, rekao je da će zastupnici biti sankcionirani samo ako ne dolaze na glasovanja, koja se u pravilu održavaju petkom. Ipak, kaže da su mu obećali da će biti aktivniji i raditi i u Saboru, i na odborima i na terenu. Saborski zastupnici za svoj rad primaju prosječno 16.000 kuna neto plaću, imaju plaćen smještaj i režije, putne troškove, mjesečni takozvani paušal od 1.500 kuna, naknadu za odvojenost od obitelji, a i svaki odbor kojeg su članovi im se dodatno vrjednuje. Dodajmo i da u saborskom restoranu mogu jesti tek za 20-ak kuna.

 

Pročitajte više