Glavašu će se suditi u Haagu?

ODVJETNICI Branimira Glavaša u fazi su istraživanja pravnih mogućnosti kako bi se Glavašev slučaj prebacio i izuzeo iz hrvatskog pravosuđa i prebacio na suđenje u Haag, najavili su na novinskoj konferenciji u Saboru zastupnici HDSSB-a.

"Postoje tri razloga zbog čega tražimo da hrvatsko pravosuđe ne sudi u slučaju Glavaš. Prvi je taj što bi se skinula tajnost postupka i građani bi vidjeli kakva je to znanstvena fantastika u optužnici, napuhana kao prazni balon. Drugi je razlog što bi mu se dalo da se brani na slobodi, a to znamo iz iskustva suđenja drugim našim generalima koji su se dragovoljno prijavili Haagu. Treći je razlog nažalost veća objektivnost Suda jer naši političari nisu dovljno utjecajni da ono što rade u Hrvatskoj naprave i u Haagu." - rekao je Šišljagić.

Šišljagić je također rekao da su odvjetnici Branimira Glavaša uputili podnesak Ustavnom i Vrhovnom sudu koristeći se uobičajenom formalno pravnom procedurom kako bi više sudske instance utvrdile zakonitost i ustavnost njegovog pritvaranja.

Drmić je s novinarima podijelio i priču u kojoj je sam bio, kako tvrdi, svjedok Faberovog maltretiranja. Rekao je kako ga je zaustavio policajac, po Faberovom nalogu, dok je vozio trudnu ženu hitno u bolnicu zato što je pretekao dva kamiona i onda mu je još pisao kaznu. Drmić je kazao kako je i policajcu bilo neugodno zbog toga.

"Faber provodi akcijski plan uklanjana Glavaša iz javnog života različitm načinima blaćenja njegovih prijatelja i pomoćnika, a u međuvremenu zapostavlja ostale poslove u policiji"- dodao je Drmić.

Kao dokaz svojoj izjavi je priložio izvještaj Vladimira Fabera za prošlu godinu u kojemu stoji da 1048 kaznenih djela nije riješeno na području Osijeka, što je tri kaznena djela dnevno i također podatak da je u Osijeku zaplijenjeno samo 1,8 grama kokaina što je nemoguće, tvrdi Drmić, za Osijek koji je poznat po problemima s drogom.

Glasanje o Glavaševom imunitetu održat će se sutra u 15 sati.

A.B.

Pročitajte više