Glavna sutkinja u slučaju Norac odbila Mesićevu ponudu

IKA ŠARIĆ, sutkinja Županijskog suda u Rijeci, poznata po suđenju u slučaju Norac, odbila je ponudu predsjednika Mesića da zauzme mjesto Predsjednika Vrhovnog suda RH s kojeg dosadašnji predsjednik Ivica Crnić odlazi za desetak dana.

Sutkinja Šarić, koja se nalazi na odmoru, novinarima Novog lista bila je jučer nedostupna tj. nije željela komentirati ove tvrdnje, međutim, neslužbene informacije o odbijanju ponude potvrđene su iz nekih anonimnih izvora bliskih vrhu države.

Neslužbeno se također doznaje da razgovori između predsjednika Mesića i premijera Sanadera oko potencijalnih kandidata za predsjednika Vrhovnog suda još traju.

Spominju se imena Marijana Ramuščaka i Nenada Šepića koji su bliži premijeru Sanaderu, dok je Mesićev kandidat Ranko Marijan koji je bio zamjenik ministra pravosuđa Stjepanu Ivaniševiću, a sada je sudac Vrhovnog suda, prenosi Novi list.

Dosadašnji predsjednik Suda prošli je mjesec odbacio mogućnost da nakon isteka mandata prihvati eventualni novi mandat koji na prijedlog Predsjednika Republike potvrđuje Sabor.

Ivica Crnić će tako, nakon prestanka četverogodišnjeg mandata 15. svibnja, nastaviti obnašati dužnost suca Vrhovnog suda.

Pročitajte više