Glavni dužnosnik Bijele kuće: Nisam Trumpa nazvao idiotom

Foto: Hina/EPA
 
PREDSTOJNIK ureda Bijele kuće John Kelly odbacio je jučer tvrdnje jednog američkog televizijskog kanala da je nazvao američkog predsjednika Donalda Trumpa "idiotom".
 
NBC je, navodeći riječi nekolicine neimenovanih djelatnika Bijele kuće, trenutačnih i bivših, objavio kako je Kelly upotrijebio tu riječ u više navrata govoreći o Trumpu i ocjenjujući sebe jedinim bedemom pred katastrofom koju mogu izazvati "neumjereni impulsi predsjednika koji ima diskutabilan pristup političkim problemima i funkcioniranju vlade". 
 
Odgovorio na medijske tvrdnje preko glasnogovornice
 
Umirovljeni general je jučer poslije podne odgovorio na medijske tvrdnje preko glasnogovornice Bijele kuće Sarah Sanders.
 
"Provodim više od ikoga vrijeme s predsjednikom i imamo nevjerojatno iskren i čvrst odnos", tvrdi Kelly. "On uvijek zna koje je moje stajalište i obojica znamo da je ova priča potpuno sra....", dodao je, upotrijebivši politički korektna slova "BS" umjesto uvredljive riječi "bullshit".
 
"To je još jedan smiješan način da se uprljaju oni koji su bliski predsjedniku Trumpu i da se skrene pozornost s brojnih uspjeha ove vlade", nastavio je Kelly.
 
NBC je već objavio u listopadu da je tadašnji državni tajnik Rex Tillerson - kojeg je Trump smijenio sredinom ožujka - američkog predsjednik nazvao "debilom".

Pročitajte više