Glavni koordinator za koronavirus na Siciliji osumnjičen za uzimanje mita

Screenshot: You Tube

KOORDINATOR za koronavirus na Siciliji te još devet zdravstvenih radnika uhićeni su pod sumnjom da su uzimali mito od proizvođača opreme i pružatelja drugih usluga s kojima su potpisivali ugovore, javlja BBC.

Osumnjičeni uzeli najmanje 1,8 milijuna eura

Gradonačelnik Palerma Leoluca Orlando rekao je kako je riječ o “krajnje ozbiljnom sistemu korupcije” tijekom kojeg su osumnjičeni navodno uzimali pet posto od javnih ugovora. Ove radnje trajale su od 2016. godine, a osumnjičeni su tako uzeli najmanje 1,8 milijuna eura.

Glavni koordinator poslan je u kućni pritvor

Glavni koordinator za koronavirus na Siciliji Antonio Candela sada se nalazi u kućnom pritvoru, dok je Fabio Damiani, koji se nalazi na čelu javnog zdravstvenog sustava u Trapaniju, među onima koji su zadržani u policiji. Osim osumnjičenih, sud u Palermu naredio je i istragu sedam tvrtki koje se nalaze u Siciliji i Lombardiji.

Gianluca Angelini iz financijskog odjela policije rekao je kako su otkrili “pravi centar moći nepoštenih javnih službenika i beskrupuloznih poduzetnika koji su spremni na sve kako bi dobili ugovore vrijedne milijune”.

Pročitajte više