Glavni odbor SDSS-a o lokalnim izborima

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na lokalne izbore izlazi samostalno, odlučio je na današnjoj prvoj sjednici nedavno izabrani Glavni odbor te stranke.

Po riječima glasnogovornika i predsjednika Izvršnog odbora SDSS-a Bore Rkmana, SDSS je poslije izbora spreman na koalicije sa svim političkim strankama za koje se procijeni da mogu pridonijeti poboljšanju položaja srpske nacionalne manjine, osim sa strankama ekstremne hrvatske desnice.

U SDSS-u procjenjuju kako na lokalnim izborima vlast mogu osvojiti u 17 općina, a u 11 općina bitno utjecati na formiranje vlasti.

Članovi Glavnog odbora također su prihvatili Strategiju izlaska SDSS-a na lokalne izbore, izabrali novi Izvršni odbor stranke na čijem čelu je i dalje Boro Rkman, dok je za glavnog tajnika ponovno izabran Danko Nikolić.

Za predsjednika Izbornoga stožera SDSS-a imenovan je predsjednik stranke Vojislav Stanimirović.

Članovi Glavnog odbora SDSS-a podržali su odluku trojice saborskih zastupnika SDSS-a, jučer u Saboru, da ne podupru vladin zakon o novim općinama.

"Riječ je o izravnom udaru na SDSS i nismo mogli glasovati za taj zakon jer bismo izgubili kredibilitet i povjerenje svojih birača", rekao je novinarima Vojislav Stanimirović.

Pojasnio je kako bi brisanjem općine Bogdanovci, selo Bogdanovci u kojem živi većinsko hrvatsko stanovništvo bilo pripojeno Vukovaru, Svinjarevci bi ušli u općinu Tompojevci, a Petrovci postali zasebna općina.

"Mi smo već rekli da nas ne zanima vlast u Vukovaru, niti gradonačelničko mjesto, no ovako što ne možemo prihvatiti", ocijenio je Stanimirović dodavši kako sporazum o suradnji s HDZ-om i dalje vrijedi.

(Hina) xzdra ymc

Pročitajte više