Ovo su besplatni tečajevi o AI. Nude ih Harvard, Google, Microsoft...

Google, Harvard te druga poznata sveučilišta i kompanije nude besplatne tečajeve o umjetnoj inteligenciji. 

1. Google tečajevi o AI

Kompanija Google nudi 5 različitih tečajeva u kojima se govori o umjetnoj inteligenciji. Niz možete započeti s Uvodom u umjetnu inteligenciju, a na kraju ćete završiti sa solidnim razumijevanjem cijele problematike. 

 

>> Tečajima pristupite ovdje

2. Microsoft AI tečaj 

Microsoft nudi tečaj o umjetnoj inteligenciji koji se sastoji od 24 lekcije. U njima se obrađuju simbolička umjetna inteligencija, neuronske mreže, obrada prirodnog jezika, duboko učenje i još mnogo toga. 

>> Tečaju pristupite ovdje

3. Tečaj Sveučilišta Harvard 

Sveučilište Harvard nudi 7-tjedni tečaj za istraživanje koncepata i algoritama umjetne inteligencije. Započnite s razmijevanjem tehnologija koje stoje iza umjetne inteligencije i završite znanjem o načelima umjetne inteligencije i bibliotekama strojnog učenja. 

>> Tečaju pristupite ovdje

4. Sveučilište Vanderbilt i ChatGPT 

Sveučilište Vanderbilt nudi besplatan tečaj o pisanju uputa, odnosno naredbi ChatGPT-ju. ChatGPT i drugi jezični modeli bi mogli, ako ih pravilno koristite, imati više utjecaja na vaš poslovni i obiteljski život od mobitela. Naime, ChatGPT može vašem djetetu davati lekcije iz matematike, kreirati plan obroka i recepte, napisati aplikacije potrebne za posao i još mnogo toga. 

>> Tečaju pristupite ovdje

5. ChatGPT za programere 

OpenAI u suradnji s DeepLearningom nudi tečaj o ChatGPT-ju za programere.

>> Tečaju pristupite ovdje

6. LLMO 

Google Cloud u suradnji s DeepLearningom nudi novi tečaj o Optimizaciji velikih jezičnih modela (LLMO). Veliki jezični modeli su modeli umjetne inteligencije koji su razvijeni za tumačenje i stvaranje ljudskog jezika.

Ovi modeli koriste napredne pristupe strojnog učenja, kao što je duboko učenje za ispitivanje ogromnih količina tekstualnih podataka i razumijevanje obrazaca i struktura prirodnog jezika. ChatGPT je jedan od najpoznatijih primjera velikog jezičnog modela

>> Tečaju pristupite ovdje

7. Veliki podaci, umjetna inteligencija i etika 

Sveučilište Kalifornija nudi tečaj koji objašnjava mogućnosti velikih podataka (Big Data), a kasnije se bavi i s ograničenjima umjetne inteligencije. Veliki podaci odnose se na prikupljene skupove podataka koji su toliko veliki i složeni da ih moraju obrađivati nove tehnologije, kao što je umjetna inteligencija.  

>> Tečaju pristupite ovdje

8. AI aplikacije  

EdX nudi uvodni tečaj o brzom inženjeringu. Započnite s učenjem osnova, a završite sa znanjem izrade aplikacija. 

>> Tečaju pristupite ovdje

Pročitajte više