Glumica o iskustvu sa seksualnim nasiljem: Mislila sam da sam ja kriva

SVE je više svjedočanstava umjetnica iz Hrvatske i okolnih zemalja koje progovaraju o seksualnim zlostavljanjima tijekom karijere. 

Jedna od njih je i glumica Karmen Sunčana Lovrić.

"Bila sam jako mlada i onako malo blesava i nisam rekla ikome jer me bilo užasno sram, jer sam mislila da sam ja kriva, ako nekom kažem, roditelji će me zatvoriti u kuću, neću nigdje ići, nisam rekla ni muškim prijateljima koji bi možda reagirali tko je to, sad ću ja... Zapravo stvarno prevladava sram, osjećaj krivnje i da si ti kriva za to što se dogodilo i da ako to kažeš da ćeš dobiti još veću osudu", rekla je Karmen Sunčana Lovrić za RTL

Šokirana komentarima na društvenim mrežama

Kaže kako je to bilo na početku karijere i da je o tome šutjela pred svima. Kaže kako su žrtvi najvažniji povjerenje i potpora, a Lovrić je nakon svojeg svjedočanstva šokirana komentarima na društvenim mrežama.

...imala sam dečka koji mi je stalno ponavljao kako se moram drugačije ponašati, manje slobodno i lepršavo, manje...

Posted by Karmen Sunčana Lovrić on Thursday, January 21, 2021

"Ima nekih koji su gnjusni da bih ih izbrisala, al ne želim ih izbrisati jer to je naša realnost, želim da se to vidi. Hoće li nešto promijeniti? Mislim da može početi ako se za kratko vrijeme ne završi cijela priča", poručila je Lovrić.

Lavina prijava pokrenula se nakon mučne ispovijesti 26-godišnje beogradske glumice Milene Radulović koja je srpskog redatelja Miroslava Miku Aleksića optužila za silovanje i seksualno uznemiravanje kad je imala 17 godina. Uhićen je prošle subote, a sada ga se tereti već za osam silovanja.

Pročitajte više