Goodyear i Ryanair potpisali petogodišnji ugovor o isporuci guma

GOODYEAR Aviation Tires dogovorio je opsežan petogodišnji posao za isporuku i održavanje guma pri Ryanairu, najvećoj europskoj zrakoplovnoj tvrtki s niskim cijenama letova.

Ugovor uključuje isporuku novih guma i održavanje guma kojima je opremljena sadašnja flota 66 zrakoplova Boeing 737-800 i guma za zrakoplove isporučene do 2009. godine.

 "Oduševljeni smo što smo s Goodyearom sklopili taj ekskluzivni petogodišnji ugovor za isporuku zrakoplovnih guma za našu flotu zrakoplova Boeing 737-800. Goodyear je svjetski priznat dobavljač zrakoplovnih guma i pripadajućih usluga pa smo si osigurali učinkovit, dugoročan i konkurentan ugovor za kvalitetan proizvod koji će nam omogućiti podržati našu postojeću i buduću flotu zrakoplova Boeing 737-800", rekao je Michael Hickey, direktor inženjeringa u Ryanairu.

Willem Luuk Nijdam, direktor tvrtke Goodyear Nederland B. V. u Tilburgu, gdje je smješteno sjedište europskoga dijela Goodyearove strateško-poslovne jedinice Aviation Tires, izjavio je: "Radujemo se dugoročnoj suradnji s Ryanairom. Goodyear je vodeći i po cijelome svijetu cijenjen dobavljač novih i obnovljenih guma, a taj smo posao uspjeli dobiti zbog dokazano kvalitetnih proizvoda i usluga po konkurentnim cijenama. U tijesnoj suradnji s Ryanairom uspjeli smo ispuniti njihove zahtjeve i zajamčiti da taj program odgovara najvišim međunarodnim standardima kakvoće i sigurnosti.“

Goodyear proizvodi zrakoplovne pneumatike u tvornicama u SAD, Brazilu i Tajlandu. Glavne zrakoplovne tvrtke u SAD, kao što su Southwest, Delta i American, na svim svojim zrakoplovima Boeing 737 imaju Goodyearove gume.

Pročitajte više