Google će svoje travnjake održavati - kozama

JEDNA od najpoznatijih tehnoloških tvrtki na svijetu okreće digitalni sat unazad, barem kad je u pitanju uređenje eksterijera. Google će unajmiti stotine koza da bi održavao svoje travnjake u sjedištu tvrtke u Californiji.

Najveći internet pretraživač odlučio je riješiti se viška trave s travnjaka u svom sjedištu zapošljavajući 200 koza od nove tvrtke California Grazing.

Takav način uređenja travnjaka nije samo ekološki prihvatljiv, nego će i pomoći s gnojenjem tla putem svježeg kozjeg izmeta, pišu američki mediji.

Ekološki prihvatljiv način održavanja travnjaka

"Ovog smo se proljeća odlučili za pristup kojim ćemo smanjiti emisije štetnih plinova. Umjesto da koristimo glasne kosilice pogonjene benzinom, koje zagađuju zrak, unajmili smo koze koje će odraditi posao umjesto nas", rekao je ravnatelj nekretnina u Googleu.

"Koze nas koštaju otprilike jednako kao i košenje trave, a puno su slađe za gledati nego kosilice", dodao je.

200 koza će travu u Googleovom sjedištu obrstiti za oko tjedan dana. Usto, ovakav zanimljivi potez jedne od najpoznatijih svjetskih tvrtki mogao bi pokrenuti novu modu u SAD-u, pa bi koze u urbanim središtima mogle postati svakodnevni prizor.

F.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više