Google+ s 25 milijuna korisnika postao najbrže rastući website ikad

GOOGLE+ je dosegao 25 milijuna korisnika, čime je postao najbrže rastuća internet stranica u povijesti, prema izvješću comSore-a kojeg prenosi Reuters.

Googleova nova društvena mreža je pokrenuta krajem lipnja, a već 24. srpnja je imala 25 milijuna jedinstvenih posjetitelja, što znači da raste po stopi od otprilike milijun novih posjetitelja dnevno. Za usporedbu, Facebooku je trebalo tri godine da privuče 25 milijuna posjetitelja, dok je Twitteru za to bilo potrebno 30 mjeseci, tvrdi comScore.

Iako ovi podaci pokazuju da je Googleova kampanja da uđe na polje društvenih mreža počela vrlo snažno, to ne mora značiti da će projekt imati dugoročni uspjeh. Naprimjer, MySpace je 25 milijuna jedinstvenih korisnika skupio u dvije godine, brže od Facebooka i Twittera, ali su prošle godine izgubili velik broj korisnika te glatko gube bitku s drugim društvenim mrežama.

Podaci pokazuju kako je najviše posjetitelja Google+ imao u SAD-u, njih 6 milijuna. Slijede Indija s 3,6 milijuna, Kanada i Velika Britanija s milijun, te Njemačka, Brazil, Francuska i Tajvan.

Pročitajte više