Google u tajnosti razvija vlastiti mobitel

WALL Street Journal je otkrio da Google investira "stotine milijuna dolara" u izradu vlastitog mobilnog telefona. Novi izvještaj o "Google phone-u" donosi i neke novosti.

Otkriveno je kako je Google napravio nekoliko modela mobitela, razgovarao s ponuđačima usluge mobilne telefonije (T-Mobile, Verizon) i nastavio rad na aplikacijama za mobitele. Također su navodno već izradili uređaj koji će se na tržištu pojaviti najranije sljedeće godine.

Glavna motivacija iza Google-ovog ulaska na tržište mobilnih uređaja navodno su mogućnosti reklamiranja. Eric Schmidt, CEO kompanije, izjavio je kako su "reklame na mobilnim uređajima jednako isplative ili čak isplativije od ostalih vrsta reklama, jer su osobnije".

Google je već ostvario prednost nad konkurencijom u prometu smartphone pretraživanja interneta. Sada pregovaraju s ponuđačima usluge mobilne telefonije kako bi njihovi programi bili predinstalirani na mobitelima. Takav su ugovor već potpisali s tvrtkom Sprint, a s britanskim Vodafone Group PLC sklopili su ugovor kojim se se obvezali postaviti Google-ovu tražilicu na vlastiti, brandirani internet homepage.

M.S. 

Pročitajte više