Goran Granić razgovarao s norveškim ministrom vanjskih poslova

POTPREDSJEDNIK Vlade Republike Hrvatske Goran Granić razgovarao je u srijedu u Zagrebu s Janom Petersenom, ministrom vanjskih poslova Norveške, priopćeno je iz hrvatske Vlade.

Potpredsjednik Granić upoznao je ministra Petersena s naporima koje hrvatska Vlada ulaže kako bi proces približavanja i priključivanja Europskoj uniji bio što brži i uspješniji. Granić je, nastavlja se u priopćenju, naglasio da je proces približavanja euro-atlantskim strukturama prvenstveno prioritetno unutarnje političko pitanje s ciljem podizanja gospodarskih i pravosudnih standarda te standarda ljudskih prava i prava nacionalnih manjina. Vlada je sebi zadala ambiciozne rokove, a priključivanje EU je jedna od temeljnih zadaća ove Vlade, rekao je potpredsjednik Granić.

Govoreći o političkim pitanjima vezanih uz približavanje EU, Granić je izrazio predanost Vlade da u cijelosti ostvari suradnju sa sudom u Haagu te uspješno privede kraju proces povratka prognanika i izbjeglica. Potpredsjednik Granić naglasio je također da je u interesu Hrvatske da dobre odnose sa susjedima podigne na najveću moguću razinu te da se na taj način pridonese stabilnosti u regiji, stoji u priopćenju.

Ministar Petersen izrazio je zadovoljstvo dobrim političkim odnosima Hrvatske i Norveške te je istaknuo da, iako se dvije zemlje nalaze na različitim krajevima Europe, i dalje imaju mnogobrojne mogućnosti za suradnju posebice na gospodarskom planu.

Pročitajte više