Goran Granić s predstavnicima EBRD-a

POTPREDSJEDNIK hrvatske Vlade Goran Granić sastao se u ponedjeljak s predstavnicima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) glavnom ekonomisticom EBRD-a Marijom Vaglisasindi, političkim savjetnikom Christopherom Cviichem i voditeljem EBRD-a u Zagrebu Andrewom Krapotkinom, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Predstavnici EBRD-a uručili su Graniću Izvješće o tranziciji za 2002. godinu te se zanimali za političke i gospodarske prilike u Hrvatskoj i ključne prioritete i izazove Vladine politike, kaže se u priopćenju.

Granić je svojim sugovornicima rekao kako će Vlada i ove godine raditi na reformskim programima te govorio o reformi vojske, policije, reformi radnog zakonodavstva, reformi visokog obrazovanja i znanosti te započetim pripremama za reformu državne uprave. Posebno je bilo riječi o reformi radnog zakonodavstva, odnosno izmjenama zakona o radu.

Granić je upoznao svoje sugovornike s planom privatizacije energetskog sektora koja bi trebala biti dovršena do kraja lipnja ove godine, kaže se u priopćenju. On je rekao da će ove godine biti dovršeno restrukturiranje i stabilizacija Hrvatske elektroprivrede, dok će se procesu privatizacije moći pristupiti nakon 2004. godine.

Na pitanje o suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom, Granić je svojim sugovornicima rekao kako Hrvatska u cijelosti ispunjava sve zahtjeve suda te ih dodatno informirao o situaciji u slučaju generala Janka Bobetka, gdje se očekuje odluka suda na temelju nalaza liječničkog tima.

Voditelj Ureda EBRD-a u Zagrebu Krapotkin iznio je Graniću podatke o projektima EBRD-a u Hrvatskoj te najavio niz projekata u kojima će EBRD sudjelovati u 2003. godini, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više