IZ MINUTE U MINUTU Marić ostaje ministar, dobiva svoj resor

 Foto: FAH

"GORAN MARIĆ ostaje u Vladi", potvrđeno je službeno iz Vlade. U Vladi tvrde kako informacije koje su se jutros pojavile nisu točne te da ne znaju odakle su uopće došle takve informacije.

"Ministar Marić ostaje u Vladi, a na sastanku koji je zbog užeg kabineta malo kasnio, raspravlja se o zatečenom stanju i prvim koracima", kazali su.

Podsjetimo, Goran Marić jako se  naljutio nakon sastanka s Plenkovićem, te se počelo špekulirati o tome da je podnio ostavku a razlog je taj što nije želio biti ministar bez portfelja.

Pokušali smo dobiti odmah jutros službenu potvrdu ove informacije, ali Marić nije odgovarao na pozive, kao ni glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak.

No, iz Vlade se doznalo oko 12.40 sati da će Marić ipak dobiti svoj resor. To je očito i razlog što je ipak ostao na mjestu ministra.

Podsjetimo, Goran Marić je u Plenkovićevu vladu ušao kao 20. ministar, sa zadatkom da brine o upravljanju državnom imovinom te radu državnih agencija i ureda.

IZ MINUTE U MINUTU

14.55 Goran Marić se kratko obratio novinarima.

"Na sastancima sam od jutros. Nisam ništa stigao čitati u medijima, cijelo jutro sam na sastancima. Razgovarali smo i o problemima upravljanja državnom imovinom, o neučinkovitostima. Na kraju je odlučeno da će se državni ured pretvoriti u ministarstvo, i to vjerojatno sljedeći tjedan.

Nisam sinoć rekao premijeru da dajem ostavku ako ne dobijem ministarstvo. Ne trebam ja ministarstvo, Vladi treba. Nisam najavio ostavku", pojasnio je.

12:40 Informacija o Mariću, da ostaje u Vladi, je i službeno potvrđena. Ne samo da ostaje u Vladi, nego će dobiti svoj resor.

12:20 Prema neslužbenim informacijama, koje smo dobili od izvora iz Vlade, Goran Marić ostaje ministar.

11:40 Goran Marić došao je na sastanak u Vladu no ušao je na stražnji ulaz.

10:50 Butković je također bez komentara. "Ne mogu komentirati ono o čemu ne znam ništa"

10:40  Kujundžić je izjavio da niti on ne zna ništa o ostavci. "On je izuzetno kvalitetna osoba i treba Hrvatskoj", dodao je.

10:20 Petrov je brzo završio sa sastankom u Vladu te je novinarima poručio da nije razgovarao s Plenkovićem o Mariću. Dodao je i da ne zna ništa o tome. "Nismo o Mariću razgovarali, nisam o tome ni stigao razgovarati o tome", dodao je.

10:10 U Vladu polako dolaze ministri. Niti Dalić niti Krstičević nemaju informacija o Marićevoj ostavci. 

9:45 Petrov je ispred Vlade izjavio kako nije čuo za Marićevu ostavku.

Uskoro opširnije...

Pročitajte više