Gordani Getoš Magdić pozlilo, odgođeno Faberovo svjedočenje

SVJEDOČENJE Vladimira Fabera odgođeno je zato što je Gordani Getoš Magdić pozlilo od posljedica štrajka glađu. Izlazeći iz sudnice njen odvjetnik Ante Babić kazao je kako je sudac Željko Horvatović netočno unio u zapisnik da je ona danas počela štrajkati glađu, "zato što je ona započela štrajk nakon susreta s Vladimirom Faberom u dvorištu Županijskog suda", kada joj je ovaj navodno prijetio.

"Ne znamo provodi li se kakva istraga vezana za ovaj događaj na sudu, kako bi se utvrdilo je li prijetio ili nije, ali moja klijentica je zatražila izvješće o tome, no ono još uvijek nije stiglo", kazao je Babić.

Vidno uzrujan, za njim je izašao i Andrija Getoš, koji kaže da nije znao kako je njegovoj kćeri sinoć pozlilo i jako se uznemirio zato što je državna odvjetnica Jasna Dolmagić rekla da si je ona sama kriva za svoje zdravstveno stanje, i objasnio kako je Faber kriv čak i za činjenicu što njegova kćer ne želi jesti.

"Nije ona kriva što štrajka glađu"

"Nije istina da je ona kriva što štrajka glađu", kazao je Getoš, dodavši kako su "krivi pravosudni policajci koji su dopustili da Faber izađe u dvorište Suda i čeka tamo još 15 minuta dok njegova kći nije došla, i onda vršio pritisak na nju".

Upitali smo Babića znači li to da Faber nije govorio istinu kada je rekao da ju je samo pozdravio kada su se sreli, na što odgovara: "Po Gordaninom kazivanju i onome što sam napisao u tom  prigovoru, nije govorio istinu, dakle prema onome što je ona rekla", ograđuje se odvjetnik.

Navodno postoji snimak sigurnosne kamere na tom mjestu u dvorištu i Babić je čuo za to, ali nije vidio snimak. Smatra također, kako je kazao, da je sudac Horvatović u ovom slučaju neutralan.

A.B.
Foto: Index

Pročitajte više