Gori čak i od Fritzla: Austrijanac 41 godinu silovao dvije mentalno bolesne kćeri



80-GODIŠNJI Austrijanac pod istragom je zbog optužbi da je 41 godinu seksualno zlostavljao svoje mentalno bolesne kćeri, koje je držao u zatočeništvu i redovito tukao. Vjeruje se da djevojke nisu rođene s mentalnim poteškoćama, već su one problem dugogodišnje izolacije.

Svoje kćeri, koje danas imaju 53 i 45 godina, monstrum je zlostavljao od 1970. pa sve do svibnja ove godine! Austrijski mediji već su 80-godišnjaka nazvali "novim Josefom Fritzlom", zloglasnim silovateljem koji je svoju kćer držao zatočenu u podrumu 24 godine.

Pobjegle nakon što je 80-godišnji monstrum pao i nije mogao ustati

Oberoesterreichischen Nachrichten javlja da se starija kćer suprotstavila svom ocu i gurnula ga kad ju je pokušao silovati. 80-godišnjak je pao i udario glavom, te više nije mogao ustati, nakon čega su kćeri pobjegle. No, nisu se odmah obratile policiji. 80-godišnji monstrum nakon pada je ostao nepokretan i tek nakon dva dana ga je pronašao socijalni radnik koji mu je došao u posjet. Tek tada su kćeri skupile dovoljno hrabrosti da progovore o zlostavljanju.

Austrian Independent piše, pozivajući se na policijske izvore, da je monstrum identificiran kao Gottfried W. ili "Friedl", kako su ga zvali prijatelji. Svojim kćerima je Gottfried branio bilo kakav kontakt s vanjskim svijetom, te ih je držao zatočene u jednoj sobi na svom imanju u selu St. Peter am Hart u okrugu Braunau. U sobi su imale samo dvije klupe na kojima su spavale.

Zlostavljao i suprugu koja je umrla prije tri godine


Gottfried je navodno zlostavljao i svoju ženu koju je, isto kao i kćerke, držao kao seksualnu robinju. Sve tri žene je redovito tukao i prijetio im vatrenim oružjem. Legalno je posjedovao tri puške i bio član lokalnog lovačkog društva. Gottfriedova supruga preminula je prije tri godine.

"Ne samo da su živjele u izolaciji, već su živjele u režimu terora i zlostavljanja, uz stalne prijetnje i nasilje, kao i seksualne napade. Dvije kćeri, a u manjoj mjeri i supruga, bile su sasvim izolirane od društva. Živjele su u stalnom strahu i nisu ni sa kim mogle pričati o zlostavljanju. Sve do sada nije bilo nikakvih znakova da se nešto ovakvo događa na imanju. Susjedi nisu ništa primijetili", kaže šef lokalne policije Martin Pumberger, te dodao da 80-godišnji Gottfried negira sve optužbe.

"Obični djedica" iz susjedstva, uzoran i fin, stalno u crkvi

80-godišnjak nije uhićen odmah nakon što je policija počela istragu. Najprije je smješten u starački dom, jer je zaključeno da nema opasnosti od bijega. Bild piše da je Gottfried danas uhićen i prebačen u zatvor u Reidu. ORF tvrdi da je istražiteljima trebalo više tjedana da shvate što se točno dogodilo, jer je komunikacija sa zlostavljanim ženama bila otežana zbog njihovog stanja.

Gottfriedove žrtve su hospitalizirane. "Žene su očito jako oštećene i nisu navikle na kontakt s društvom nakon što su toliko vremena provele zatočene", kazao je Pumberger dodavši da im je ukazana sva nužna psihološka pomoć.

Susjedi u selu koje ima 2400 stanovnika opisuju Gottfrieda kao mirnog čovjeka, "običnog djedicu", koji je bio stalni posjetitelj lokalne crkve. "Šokirana sam. Friedl je bio tako fin čovjek, džentlmen iz susjedstva, savršeni obiteljski čovjek. Nikad nismo uočili bilo što sumnjivo", kaže susjeda koja je željela ostati anonimna.

60-godišnji susjed Maxmian B. kaže da je znao da Gottfried ima dvije kćeri. Međutim, svima je govorio da su djevojke mentalno nestabilne i da ih drži u kući zbog njihove vlastite sigurnosti. Tvrdio je da se boje stranaca i da im je potreban stalan nadzor.

Pročitajte više