Vatrogasac se iznenada srušio i preminuo prilikom gašenja požara kraj Mošćeničke Drage, planulo i na Mljetu!

ŽUPANIJSKI centar 112 Dubrovnik zaprimio je u 12.31 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Babino Polje - Blato na otoku Mljetu. Na terenu su pripadnici JVP Mljet i Sezonske vatrogasne intervencijske postrojbe Mljet. Na požarište je upućen i jedan kanader.

"Riječ je o nepristupačnom terenu. Naši vatrogasci su pješačili sat i po do požara, a sad bi im helikopter u 'kruškama' trebao dopremiti vodu, kako bi okružili požar. Vjerujem da će brzo biti stavljen pod kontrolu," kazao je za dubrovnik.net  županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, dodavši kako se požar trenutno rasprostire na 15-ak hektara.

> Gusti dim "progutao" magistralu: Požar kod Selca prijeti kućama, evakuiran turistički kamp!

Oko 15.30 sati buknula su tri požara na području šibensko-kninske županije i to kod čvora Vrpolje, u Konjevratima i kod Perkovića. Bura otežava gašenje, a prema informacijama s terena, vatra kod Vrpolja prijeti naplatnim kućicama na autocesti. HAK je izvijestio kako su na autocesti A1 zbog požara  zatvoreni ulaz i izlaz na naplatu Vrpolje.

Lokaliziran požar kod Šišana i Medulina

Veliki požar koji je jutros oko 10,15 sati izbio na području između Šišana i Medulina lokaliziran je oko 16.30 sati.

Velika vatrena stihija nošena jakom burom zadavala je probleme vatrogascima, koji su je nastojali okružiti sa svih strana i lokalizirati. U gašenju požara sudjelovalo je četrdesetak pripadnika pulske javne vatrogasne postrojbe te DVD-a Medulin, Ližnjan i Pule i jedan kanader.

Vatra je u jednom trenutku došla na udaljenost oko tristotinjak metara od jednog agroturističkog objekta, koji je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spašen.

Vatrogasac se iznenada srušio i preminuo prilikom gašenja požara kraj Mošćeničke Drage

Jedan od vatrogasaca koji su sudjelovali u gašenju velikog požara koji je noćas oko 4.30 sati buknuo na otvorenom prostoru na području Mošćeničke Drage (Sveti Petar), tijekom intervencije se iznenada srušio i preminuo.

45-godišnjeg vatrogasca iz Opatije hitno su prevezli u riječki KBC na Sušaku, ali mu nije bilo pomoći - konstatirana je njegova smrt. Točan uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom.

Kraj Mošćeničke Drage gorjeli su borova šuma i nisko raslinje. Vatrogascima je gašenje ovog požara dodatno otežavao jak vjetar koji je pogodovao brzom širenju plamena. Na terenu su bili vatrogasci iz Mošćeničke Drage, Lovrana, Opatije i Rijeke. Požar je lokaliziran u 9.50 sati.

Na Rabu se vatra približila kućama



Nešto iza ponoći požar je buknuo i u Donjoj Supetarskoj Dragi na Rabu. Veliki šumski požar nošen jakom burom u jednom je trenutku ugrozio čak i kuće, ali je brzom intervencijom vatrogasaca spriječena veća šteta. Osim s burom, vatrogasci su se borili i s neprohodnim terenom.

VOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Supetarske Drage u 0.36 sati. U požaru je izgorjelo oko 1,4 hektara mješovitog raslinja, a gasili su ga pripadnici DVD-a Rab i Lopar (80 vatrogasaca i 11 vatrogasnih vozila). Lokaliziran je u 3.47 sati, ali se još nadzire zbog vjetra.

Ugašeni požari na području Moseća, Vranskog jezera, Islama Grčkog, Raštane Donje i Dicma

Požar kod Žitnića na području Moseća (dojavu zaprimio Županijski vatrogasni operativni centar Šibenik u subotu 21. srpnja u 22.31 sati) ugašen je jutros u 7 sati. Izgorjelo je oko 38 hektara trave i niskog raslinja, a požar je gasilo 10 vatrogasaca iz JVP Drniš i DVD-a Drniš s četiri vatrogasna vozila. Požar su iz zraka gasila tri kanadera.

Požar otvorenog prostora na nepristupačnom terenu u blizini Vranskog jezera (dojavu zaprimio VOC Zadar u subotu 21. srpnja u 23.25 sati) ugašen je jučer u 17.30 sati. U požaru je izgorjelo oko pet hektara trave i niskog raslinja, a gasili su ga pripadnici JVP Biograd, DVD-a Drage, Pakoštane i Biograd te DIP-a Zadar - ukupno 20 vatrogasaca s osam vatrogasnih vozila. Požar su iz zraka gasila tri kanadera.

Požar otvorenog prostora na području Islama Grčkog, za kojeg je dojavu zaprimilo Vatrogasno operativno središte Divulje jučer u 19.49 sati, ugašen je oko 21.30 sati. U požaru je izgorjelo oko 10 hektara trave, niskog raslinja i hrastove šume. U gašenju je sudjelovalo 15 vatrogasca i pet vatrogasnih vozila (JVP Benkovac i Zadar) te dva kanadera.
 
Požar otvorenog prostora na području Raštane Donje, za kojeg je dojavu zaprimilo Vatrogasno operativno središte Divulje jučer u 19.30 sati, ugašen je u 21.20 sati. Izgorjelo je oko tri hektara trave, niskog raslinja i hrastove šume. U gašenju je sudjelovalo 19 vatrogasca i devet vatrogasnih vozila iz JVP Biograd. Požar su iz zraka gasila dva kanadera.

Požar otvorenog prostora na području Dicma, predio Krušvar (dojavu zaprimio DVD Dicmo jučer nešto iza 15 sati), ugašen je oko 23 sata. Požar u kojem je izgorjelo oko pet hektara hrastove šume gasili su pripadnici DVD-a Dicmo, DVD-a Sinj i DVD-a Trilj, ukupno 16 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila te jedan kanader i dva helikoptera s uređajem za gašenje, izvijestili su iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Pročitajte više