Gorjela koncertna dvorana Vatroslav Lisinski

MALO prije 21 sat savjesni je građanin dojavio da je buknuo požar u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski nakon što je vidio dim. Ispred dvorane mogla su se vidjeti kola Hitne pomoći kao i vatrogasne postrojbe i policija koja provodi očevid.

Policija nam je potvrdila da su vatrogasci izašli na teren i bacili se na gašenje požara, ali opširnijih informacija nisu imali. Na teren je izašao i pročelnik Ureda za krizne situacije Pavle Kalinić.Iz Kalinićevog je ureda priopćeno da je požar izbio oko 20:30 nakon čega je na teren poslano sedam vatrogasnih vozila pa je vatra vrlo brzo ugašena. Pavle Kalinić je na teren izašao zajedno s vatrogasnim časnikom za vezu Tomislavom Burićem zato što su okolnosti u kojima je do požara došlo još uvijek nepoznate.

Razloga za paniku ipak nije bilo. Navodno je došlo do požara unutar jedne od manjih dvorana u Lisinskom, a prema prvim informacijama s terena vatra je ugašena. Kako nam je rečeno nema ozlijeđenih, a glavna dvorana nije bila zahvaćena požarom. Još se ne zna kakvu je materijalnu štetu izazvao požar.

Iako je još uvijek zbog gustog dima na drugom katu u Lisinskom teško utvrditi što je uzrok požara za sada je poznato da su se u dvorani nalazili aparati za brušenje parketa i kante s nepoznatim sadržajem. Trenutno se u Lisinskom nalaze i ravnatelj Dražen Sirišćević i zapovjednik prve vatrogasne postrojbe Darko Lonjak.

Koncertna dvorana trebala je biti otvorena 16. listopada nakon sanacije, odnosno uklanjanja 280 tona cijevi koje su, kako je otkriveno ranije ove godine, obložene opasnim azbestom.

Pročitajte više