gospić - rožić će se braniti sa slobode

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Gospiću odbilo je prigovor obrane na optužnicu protiv Ivice Rožića, kojega se sumnjiči za podmetanja eksplozivnih naprava pod kuće srpskih povratnika u kojima je poginulo pet osoba, pa se kazneni postupak protiv Rožića na tom sudu nastavlja, no budući da je isto vijeće odbilo prijedlog Županijskog državnog odvjetništva o određivanju pritvora, Rožić će se braniti sa slobode.

Ivica Rožić oslobođen je u ponedjeljak krivnje u slučaju tzv. gospićke skupine na Županijskom sudu u Rijeci, a ovaj je slučaj neovisan o tom slučaju. U ovom slučaju Rožiću se stavlja na teret 14 kažnjivih djela podmetanja eksploziva pod kuće srpskih povratnika u Lici od 1996. do 1998., u kojima je pet osoba smrtno stradalo. Predsjednik Županijskog suda u Gospiću Pave Rukavina rekao je da je Vijeće prigovor obrane na optužnicu odbilo te da se kazneni postupak nastavlja. Postupak se vodio na gospićkom Županijskom sudu prošle jeseni.

Što se pak tiče zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva o određivanju pritvora Ivici Rožiću, predsjednik Rukavina je dodao da je Vijeće odbilo prijedlog za određivanje pritvora, pa će se Ivica Rožić u nastavku postupka braniti sa slobode.

Rožićev branitelj Mirko Ružić ponovio je da je optužnica izvedena na temelju ishitrenoga akta, da u provedenoj istrazi nije dokazan ni jedan argument, da svjedoci i oštećenici nisu doveli Ivicu Rožića ni u ikakvu vezu s počinjenim djelima, nego su se naprotiv izjasnili da nemaju nikakvih spoznaja tko bi mogla biti osoba koja je postavila takve eksplozivne naprave.

Pročitajte više