Gospić slavi Dan grada i blagdan zaštitnice Sv. Marije Magdalene

U POVODU blagdana sv. Marije Magdalene, zaštitnice grada Gospića, na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća i Poglavarstva gradonačelnik Milan Kolić podsjetio je na velik doprinos Gospića obrani domovine, ali i na dostignuća u oživljavanju gospodarstva, izgradnji komunalne infrastukture i društvenim djelatnostima.

Gradnja autoceste Zagreb - Split nov je poticaj za brži razvoj Gospića i okolice. Do kraja ove godine dovršit će se nekoliko kapitalnih objekata, među kojima dječji vrtić, počet će se graditi đačko-studentski dom te sustav odvodnje, rekao je Kolić.

Na svečanoj su sjednici uručena gradska priznanja, a primili su ih: pjesnik Dragutin Tadijanović, Nikola Baričević, Državni arhiv u Gospiću i Hrvački klub "Ban Jelačić", a zahvalnice su uručene Tvrtku Sariću, dr. Ivi Manceu i Odvjetničkom uredu Došen-Mrakovčić.

Gradsko je izaslanstvo položilo vijence kod Središnjega križa na Gradskom groblju i na spomenik poginulim braniteljima i žrtvama u obrani Gospića.

Svečanosti u povodu Dana grada, osim izaslanstva susjednih gradova, općina i Ličko-senjske županije, pribivali su i predstavnici poljskoga prijateljskoga grada Sieradza.

(Hina) kp mć

Pročitajte više