Gospodarski inspektor primio mito od Madžarice?

MADŽARSKA državljanka potkupila je višeg državnog inspektora Antu Ročaka sa 4 tisuće kuna, kako bi joj otpečatio ilegalni apartman na Viru, sumnja USKOK.

Zbog toga je protiv njega podnesen istražni zahtjev na Županijskom sudu u Splitu, te je predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Ročak je, naime, krajem srpnja ove godine obavio inspekcijski nadzor i utvrdio da mađarska državljanka u svojoj obiteljskoj kući na otoku Viru u dva apartmana neovlašteno pruža usluge smještaja gostima iz Mađarske.

Izdao joj je rješenje o zabrani takve daljnje djelatnosti i zapečatio apartmane službenim pečatom, stoji u priopćenju USKOK-a. No, Madžarica ga je ispitivala može li ih otpečatiti kako bi apartmane mogla koristiti njena rodbina.

USKOK tvrdi da joj je Ročak 2. kolovoza 2007. prilikom susreta kod njene kuće, rekao da će izraditi novu dokumentaciju i otpečatiti jedan apartman, iako se to ne može napraviti prije isteka roka od 30 dana, time da ona plati odgovarajuću prekršajnu kaznu od 10.000 kuna.

"Istaknuo je kako joj time čini vrlo veliku uslugu i pritom zatražio zauzvrat novčanu nagradu čiju će visinu sama odrediti, navodeći da sutradan u njegov ured u Zadru donese potvrdu o uplati novčane kazne i novčanu nagradu za njega, što je ona 3. kolovoza 2007. i učinila", priopćava MUP-ov ured, te dodaje kako je on nakon što je uzeo 4.000 kuna, trebao i otpečatiti jedan apartman iako to ne smije učiniti.

A.B.

Pročitajte više