Gospođo Kosor, privedeno je 137 osoba, ali znate li koliko ih je kazneno prijavljeno? Nula



JADRANKA KOSOR morala je danas komentirati jučerašnje nerede u Splitu a novinari su je pitali i  kako komentira da se traži ostavka ministra Karamarka.

"Čula sam se dvaput s Karamarkom, zvala sam ga čim sam dobila prvu dojavu o tome što se događa. Treba osuditi incidente i svako nasilničko ponašanje prema bilo kome.", kazala je Kosor novinarima.

"Imamo informaciju da je privedeno 137 osoba i vjerujem da je policija zaista radila svoj posao u skladu s propisima. Ali još to nije gotovo, još će se na tome raditi. O tome sam razgovarala s ministrom. Treba osuditi incidente i svako nasilničko ponašanje prema bilo kome.", komentira Kosor.

Na pitanje o tome kako komentira da razne institucije traže Karamarkovu ostavku Kosor kaže da svatko ima pravo tražiti što god želi. "Smatram da sama činjenica da je 137 osoba uhićeno jasno govori da je policija postupila prema zakonu". Još jednom ponavljam da osuđujem svako nasilje bilo koga prema bilo kome. To se u Hrvatskoj ne može tolerirati", zaključuje Kosor te dodaje kako mora upozoriti i na zakon koji je Vlada donijela o suzbijanju diskriminacije te da se isti mora poštivati.

Spomenimo na kraju i koji je odgovor na pitanje iz naslova: trojica su kazneno prijavljenih, ali zbog trave, a ne zbog bacanja topovskog udara na policajca, ne zbog kamenovanja sudionika parade, pri čemu su s krvavim glavama završili i reporteri.

Pročitajte više