TROSTRUKO UBOJSTVO U SPLITU

Gotov je toksikološki nalaz: Zavadlav je bio drogiran dok je ubijao po Splitu?

Foto: Milan Šabić/PIXSELL,Facebook

TOKSIKOLOŠKO vještačenje 25-godišnjeg Filipa Zavadlava pokazalo je da je bio pod utjecanjem droga dok je ubijao po splitskom Varošu 11. siječnja ove godine, neslužbeno doznaje 24sata.

Navodno su mu u krvi pronađene različite supstance, brojni medikamenti, no i tragovi metadona, lijeka koji služi za smanjenje bolova u terapiji kod heroinskih ovisnika. Kako se do sada mislilo, od tri brata jedino Filip nije bio ovisnik o drogama. 

Njegov odvjetnik Branko Šerić rekao je za Index kako do njega još nije došao toksikološki nalaz te da on ne zna što u njemu piše. Nalaz nije stigao ni do splitskog Županijskog državnog odvjetništva koje vodi istragu.

Što je napravio Filip Zavadlav?

Zavadlav je, podsjetimo, u subotu, 11. siječnja, kalašnjikovom ubio trojicu u samom centru Splita

Tri osobe ubio je u samom centru Splita, u ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dva su muškarca umrla na licu mjesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici. Na motoru je, prema informacijama koje su se dosad pojavile, ubio pogrešnu osobu jer su osoba koju je navodno želio ubiti i drugi muškarac zamijenili motore. 

Policija je dva sata i 45 minuta nakon ubojstva u Splitu uhitila 25-godišnjeg Zavadlava i protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je u nedjelju predvečer odveden pritvorskom nadzorniku.

Naime, Zavadlav je nekontrolirano pucajući iz kalašnjikova pogodio i automobil u kojem je bilo četvero ljudi. Od tada do javnosti dopiru brojne informacije o teškom stanju u njegovoj obitelji. Pisalo se o presudi protiv majke, braći narkomanima, problemima s ocem, a s brojnim teškoćama u toj splitskoj obitelji godinama su upoznati u Centru za socijalni rad.

Ubijena trojica, kako se doznaje, bili su dileri s kojima je probleme imao prvo jedan od Filipove braće, a potom i on jer je pokušao zaštititi brata. Članovi grupa koji se na društvenim mrežama okupljaju potaknuti željom za pružanjem pomoći mladom ubojici spominju ga kao žrtvu te mu, kako ističu, žele dati drugu priliku.

Ukazuju na činjenicu da se nije drogirao, otišao je iz teške obiteljske atmosfere u podstanare, našao posao...

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za ubojstva u Splitu instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: split ubojstvo

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više