Gotov obdukcijski nalaz novorođenčeta koje je umrlo u Petrovoj

PREDSTOJNIK Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj Ivan Kuvačić potvrdio je danas da je gotov obdukcijski nalaz novorođenčeta koje je u toj bolnici umrlo nakon poroda prošlog tjedna.

Dijete je umrlo prošloga četvrtka ujutro, nakon što je prethodne večeri rođeno carskim rezom, najvjerojatnije jer se u majčinom trbuhu nagutalo plodne vode, a oko vrata mu se omotala pupčana vrpca.

Kuvačić je najavio da će se o nalazu u ponedjeljak očitovati stručno povjerenstvo liječnika iz Petrove koje će ocijeniti je li dijete umrlo zbog stručne pogreške. Dodao je kako će predložiti ravnatelju KBC-a Zagreb Željku Reineru osnivanje povjerenstva i na razini KBC-a koje će dati svoju stručnu ocjenu o cijelom slučaju.

U Petrovoj su danas, po riječima predstojnika Klinike, bili predstavnici Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi koji su također upoznati s obdukcijskim nalazom.

I ministar zdravstva Neven Ljubičić najavio je osnutak povjerenstva koje će dati konačnu stručnu ocjenu zašto je došlo do smrti djeteta.

Smrt novorođenčeta istražuje i policija koja bi o svojim nalazima, nakon dovršetka kriminalističke obrade, trebala izvijestiti Državno odvjetništvo.

Pročitajte više