MUP završio internu kontrolu: "Oliver Grbić nije štitio Dijanu Čuljak niti je prisluškivao Vladimira Šelebaja"

NAKON što je Vladimir Šelebaj prošlog tjedna poslao pismo ministru Tomislavu Karamarku da ravnatelj policije Oliver Grbić štiti njegovu bivšu suprugu Dijanu Čuljak, a da njega ilegalno prisluškuje i prati, MUP je proveo internu kontrolu i jutros objavio da Grbić nije kriv.

"Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić nije naložio niti organizirao nadzor i tajno snimanje telefonskih razgovora i tajno praćenje gospodina Vladimira Šelebaja", jedan je od zaključaka MUP-ove istrage i odgovor na Šelebajeve optužbe da ga Grbić prisluškuje.

MUP je sve njegove navode ocijenio neutemeljenima i konstatirao da policijsko postupanje ni u jednom trenutku nije bilo pristrano u korist Dijane Čuljak. Grbić, tvrde u MUP-u, nije intervenirao kod policijskih načelnika u Zagrebu i Zadru, gdje je Dijana Čuljak nedavno u pratnji inspektora ušla u zajednički stan, što je Šelebaj nazvao provalom.

Ovo je u kratko vrijeme drugi slučaj interne kontrole nad Oliverom Grbićem, nakon što ga je prije tri mjeseca Damir Polančec optužio da je poticao pisanje anonimnih kaznenih prijava protiv oporbe. U oba slučaja optužbe su odbačene, ali je trajno stradao Grbićev policijski autoritet, ako se u Grbićevom slučaju o bilo kakvom autoritetu može govoriti.

Pročitajte više