Gotova obdukcija curice (5) iz Češke koja je umrla u Medulinu

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

DANAS je izvršena obdukcija petogodišnje djevojčice iz Češke koja je u srijedu ujutro preminula u Medulinu. Iako su ju djelatnici Hitne pomoći pokušavali reanimirati sat vremena, djevojčici nije bilo spasa. Obdukciju je naredilo Županijsko državno odvjetništvo kako bi se otkrio uzrok smrti. U međuvremenu je potvrđeno da je djevojčica nekoliko sati prije smrti detaljno pregledana na Hitnoj pedijatrijskoj ambulanti Opće bolnice Pula.

>> U Istri jutros umrla curica (5) iz Češke. Beroš: Sinoć je pomno pregledana

Obdukcija završena, uzrok smrt još uvijek nepoznat

Iz PU Istarske su danas potvrdili za Index da je obdukcija po nalogu nadležnog Državnog odvjetništva završena, da na tijelu djeteta nisu pronađeni tragovi nasilja te su naložena dodatna vještačenja.

Policija i dalje u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Puli nastavlja provoditi izvide na okolnosti smrti djeteta. O kojim je točno dodatnim vještačenjima riječ, od Državnog odvjetništva nismo uspjeli saznati.

“U svezi Vašeg upita obavještavam Vas da Državno odvjetništvo nije u mogućnosti odgovoriti s obzirom na ograničenja propisana zakonom”, stoji u njihovom današnjem odgovoru za Index.

Daljnja vještačenja mogla potrajati

Od upućenog izvora doznajemo da se vještačenja odnose na niz daljnjih pregleda uključujući dodatne provjere supstanci u krvi, histološke analize te još čitav broj nalaza, koji se moraju dostaviti Državnom odvjetništvu. Izvor navodi da će proći još neko vrijeme dok rezultati svih pregleda budu gotovi, a time i otkriven razlog smrti petogodišnje djevojčice.

Ranije se spominjala akutna upala slijepog crijeva, odnosno njegovo puknuće kao mogući uzrok smrti, no to nije službeno potvrđeno.

Pročitajte više