Poznat nalaz obdukcije: Đuro Brodarac umro je od sepse

ĐURO BRODARAC umro je od sepse, pokazuju prvi nalazi obdukcije, koja je bila gotova još sinoć. Zbog upalnog procesa vjerojatno je došlo do krvarenja na bubrezima, plućima ili slezeni.

Prvi nalazi poslani su sudu koji je zatražio obdukciju te odvjetnicima i obitelji. Za sve nalaze s patologije moglo bi se čekati i do dva tjedna.

Podsjetimo, general Đuro Brodarac, koji je nedavno pritvoren zbog optužbi da je odgovoran za ratne zločine na području Osijeka početkom devedesetih godina, prebačen je prekjučer iz osječkog zatvora u KBC Osijek. U pritvoru se žalio na bolove u prsima.

Njegov odvjetnik Petar Šale jučer se žestoko obrušio na državu ističući kako je Brodarca ubio sustav jer je Brodarac bio jako bolestan čovjek kojeg su smjestili u ćeliju s još šestoricom, te da je temperatura tamo bila 45 stupnjeva.

Brodarac je preminuo jučer ujutro u 67. godini života. Ministarstvo zdravstva zatražilo je od stručnjaka osječkog KBC-a istragu svih okolnosti Brodarčeve smrti. I Ministarstvo pravosuđa ispitat će, prema najavi, sve okolnosti Brodarčeve smrti.

Pročitajte više