Gotovac: Musical "Veli Jože" hit sljedeće kazališne sezone

INTENDANTICA riječkoga Hrvatskoga narodnog kazališta "Ivana pl. Zajca" Mani Gotovac na današnjoj je konferenciji za novinstvo najavila hit predstavu sljedeće sezone musical "Veli Jože" po djelu Vladimira Nazora, autora Tamare Obrovac, Mire Gavrana i Daniela Načinovića u kojem će sudjelovati svi ansambli riječkoga HNK.

Ocijenivši proteklu sezonu, rekla je kako je s ansamblima napravila predstave koje su bile rasprodane te da će i sljedeće sezone tako nastaviti.

Rekla je da će se HNK baviti Mediteranom, ali s malim otklonom od Italije prema Španjolskoj te je najavila nove i klasične hrvatske tekstove.

Opera će otvoriti sezonu s "Carmen", a postavit će i "Figarov pir". Hrvatska drama na programu će imati tekstove "Krvavi svatovi" i "Kate Kapuralica" na dubrovačkom narječju.

U novom dijelu programa - Malim scenama - koji će se održavati u negdašnjem kinu "Kvarner", prikazat će se predstave "Prokleti ne idu na Bali" Dore Delbianco, "Jazz" Filipa Šovagovića i "Zo-zos" Giuseppea Manfridija.

Talijanska drama će utvrditi program nakon izbora novog ravnatelja, rekla je.

Protekle sezone na 138 predstava u HNK "Ivana pl. Zajca" bilo je 60.019 gledatelja, a sezonu prije 136 predstava gledalo je 41.540 gledatelja, rečeno je na konferenciji za novinstvo.

Istaknuto je također da je prvi put u devet godina riječki HNK završio s financijskim plusem od 1,1 milijun kuna, da nema neplaćenih računa te da je u poboljšanje uvjeta u toj kući uloženo 350.000 kuna.



Pročitajte više