Gotovinin odvjetnik naručio krivotvorenu putovnicu?

DVOJICA hrvatskih državljana, kod kojih je u pretrazi stana pronađena veća količina sredstava za krivotvorenje isprava, privedena su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a iste se osobe spominju i kao krivci za krivotvorenje putovnice na ime Ante Gotovine, koju je navodno naručio jedan od Gotovininih odvjetnika.

Pronađen je i veći broj osobnih iskaznica Republike Hrvatske, putovnica, folija za izradbu dokumenata, vozačkih dozvola te fotografija za dokumente nepoznatih osoba, kao i veća količina vatrenog oružja, streljiva i sredstava za iniciranje eksplozivnih tvari, priopćeno je iz MUP-a.

Utvrđeno je kako postoji osnovana sumnja da je jedna od osumnjičenih osoba tijekom 2001. godine, na zahtjev dvojice hrvatskih državljana, izradila krivotvorenu putovnicu za potrebe generala Ante Gotovine, za kojim je Haaški sud raspisao tjeralicu, ističe se u priopćenju.

Protiv osoba kod kojih su pronađeni navedeni predmeti podnesena je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja dokumenata, posjedovanja sredstava za krivotvorenje, i nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari, te su danas poslijepodne privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Istodobno, za kazneno djelo pomaganja osobi nakon počinjenja kaznenog djela, te za poticanje na krivotvorenje, podnesena je kaznena prijava protiv osoba koje su naručile izradbu krivotvorene putovnice za potrebe Ante Gotovine.

I tijekom ovih izvida nedvojbeno je utvrđeno da PU zagrebačka nije imala nikakve veze s krivotorenjem putovnice za potrebe Ante Gotovine, kako se to više puta, potpuno neutemeljeno, navodilo u javnosti, stoji u priopćenju MUP-a.

Kako neslužbeno doznaje HTV, krivotvorenu putovnicu naručio je Gotovinin odvjetnik Marijan Pedišić.

Sam Pedišić tvrdi da to nije istina, te da je tek iz medija doznao da postoji krivotvorena putovnica.

Pročitajte više