Baldasar uzeo 274 tisuća kuna pučkoj kuhinji da namiri Ultru

Foto: FAH

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar uzeo je 800 tisuća kuna namijenjenih pučkoj kuhinji i otkupu zemljišta za sanaciju smetlišta Karepovac te ih je prenamijenio za izdašnu financijsku injekciju od ukupno dva milijuna kuna za Ultra Europe festival.

Nešto više od pola milijuna kuna uzeto je od Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo te 274 tisuća kuna od Odjela za socijalnu skrb iz prehrane za socijalno ugrožene građane. Zaključak je objavljen u Službenom glasniku Grada Splita.

Kovačević: Nitko neće ostati gladan

Dogradonačelnik Goran Kovačević za Index kaže kako najpotrebitiji neće ostati gladni.

"Srećom, nije se pojavilo onoliko korisnika koliko smo planirali, a i pokazalo se da neće biti utrošena sva sredstva za otkup zemljišta na Karepovcu. Svi korisnici ostvarit će svoja prava i tu neće biti nikakvih problema", kazao je Kovačević.

Grad Split isprsio se ove godine sa rekordnih dva milijuna kuna. Troškovi su mahom pokrili rad gradskih komunalnih firmi i policije, a gotovo pola milijuna otišlo je na marketing, tj. promociju Splita. Organizatori Ultre pohvalili su nastojanja gradske uprave, ali ipak nisu mogli obećati da će festival ostati u Splitu nakon 2017. godine.

Manje s Poljuda, više iz grada

Kovačević nam je potvrdio da će ove godine uprihoditi manje od pola milijuna kuna od poreza na potrošnju, koliko se lani uprihodilo od prodaje na stadionu. Ultra je, naime, ove godine "svirala" tek dva dana, jer je prva večer propala zbog lošeg vremena. Ipak, Kovačević ne očekuje veći propuh u gradskoj blagajni. Računa se na povećanu zaradu ugostitelja u gradu zbog otkazane prve večeri Ultra Europe festivala.

Pročitajte više