Društvo Marjan žali se gradonačelniku: Šef park-šume ništa ne radi u šumi

Foto: Društvo Marjan

VEĆ neko vrijeme traje vrlo žučna prepiska između Društva Marjan i šefa park-šume Marjan Roberta Koharevića.

Predsjednik Društva Srđan Marinić požalio se kako Javna ustanova ništa ne radi u šumi ispod Prve vidilice i u Ulici Vatroslava Lisinskog. Koharević mu je odgovorio vezano za problematiku, ali se osvrnuo i na učestalo prijavljivanje i prozivanje ustanove.

"Jeste li se ikada zapitali zašto imate tako malo članova? Vodi vas samo destrukcija i kritika i želja za samopromocijom", napisao je Koharević Mariniću, koji se nakon toga obratio gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari.

Ima i smeća iz Jugoslavije

Poslao mu je Koharevićeve odgovore te istaknuo kako se radi o omalovažavanju i vrijeđanju. Neprimjereno mu je da smeće na Marjanu ravnatelj park-šume pripisuje nekulturi Splićana, jer ima i komada proizvedenih još u Jugoslaviji pa je očito da se područje duže vrijeme nije čistilo.

Ono što je pozitivno, zelenilo u Lisinskoj počistit će Parkovi i nasadi, dok će narkomanski pribor u šumu ispod vidilice pokupiti i zbrinuti članovi Udruge Help, a onda će ostatak dovršiti djelatnici park-šume. Čišćenje je već ranije bilo dogovoreno, a s površinom u Lisinskoj je bio problem jer nije bilo uvršteno u održavanje gradskog zelenila. 

Nelagoda i strah

Marinić je gradonačelniku poslao i fotografije zapuštene površine koja se nalazi u gradskom vlasništvu. 






"Vjerujemo da ove fotografije kod gotovo svake osobe izazivaju osjećaje nelagode i straha, ali ne očito i kod osoba koje su zadužene za održavanje ovih područja. Ni nakon više od 30 dana od našeg zahtjeva, ništa se nije napravilo", napisao je Marinić. 

Nejasno mu je zašto se za kupljenje narkomanskih igala angažiraju članovi Udruge Help, kada sve to mogu napraviti i djelatnici park-šume.

"Dopisi koji imaju za cilj difamirati rad Ustanove, ne vode boljitku našeg Marjana"

Marinić je procijenio da bi se sve moglo počistiti za jedan radni dan angažiranjem samo jednog radnika. Čudi ga kako park-šuma sa 60 zaposlenika, od kojih 20 rade na održavanju šume, nisu u stanju očistiti komunalni otpad. Upozorio je i na opasnost od požara te zamolio Oparu da svojim autoritetom prisili Koharevića da se Marjan počne redovito održavati.

"Odnos između društva Marjan i Javne ustanove ne bi trebao predstavljati prepreke u zaštiti i očuvanju našeg Marjana, jer mi smo Ustanova u vlasnosti Grada, a oni su udruga civilnog društva koja bi trebala biti korektiv našeg rada. Stoga, tendenciozni dopisi koji imaju za cilj difamirati rad Ustanove, ne vode boljitku našeg Marjana", zaključio je Koharević, konstatiravši kako provode sve propisane mjere i radnje za zaštitu, očuvanje i unaprijeđenje park-šume.  

Pročitajte više