Roditelji poginulog maturanta tvrde: Nije imao ozljede od pada s dizalice u Lloret de Maru

Screenshot: Youtube

DVIJE godine nakon tragične smrti delničkog maturanta Tina Grgurića njegova obitelj se ne miri s do sada provedenim rezultatima istrage, a činjenice koje otkrivaju angažiranjem privatnih istražitelja jasno pokazuju kako su u pravu i kako u cijeloj priči postoji previše nejasnoća i nelogičnosti.

Podsjetimo, prije dvije godine, 28. kolovoza, za vrijeme maturalnog putovanja u Italiju i Španjolsku, Tin Grgurić tragično je stradao u mjestu Lloret de Mar. Prve informacije bile su da je pao sa 25-metarske dizalice na jednom gradilištu gdje je navodno snimao selfie. No, obdukcija provedena u Hrvatskoj te razgovor s patolozima potvrdili su kako zadobivene ozljede ne odgovaraju takvom padu, javlja Novi list.

Obitelj Grgurić angažirala je i odvjetnika i istražitelja u Španjolskoj. Do danas su, kažu Grgurići, uspjeli dobiti cijeli predmet suda u Blanesu te njihovo izvješće iz kojeg je vidljivo da nisu uočeni nikakvi udarci u željezni dio dizalice, niti bilo kakvi znakovi i otisci na njoj.

"Podaci policijskog vještačenja u Blanesu su nelogični i jednostavno netočni. Osim niza nelogičnosti oko mobitela, rekli su nam prvo da imaju snimke kako se Tin valjda penje na tu ogromnu dizalicu, a onda nam je rečeno da je video nadzor na gradilištu baš toga dana bio pokvaren. Navodno su spalili Tinovu odjeću i obuću, a to se ne radi jer je riječ o materijalnim dokazima. Nalazi urina i krvi pokazali su da Tin nije bio pod nikakvim utjecajem droge, a čudno je da je mobitel neoštećen. Pa zar ne bi imao bar neku ogrebotinu da je naš sin stvarno pao s 25-metarske dizalice?”, pitaju se Grgurići koji će usprkos svim poteškoćama nastaviti privatnom istragom dok ne saznaju kako je i od čega stradao njihov sin.

Pročitajte više