Oproštaj od poginulog vatrogasca: "Spašava si ljude, a sad su na nekom drugom mistu potribni anđeli"

Foto: Facebook

PRIMOŠTEN je od jučer zavijen u crno. Vijest o tragičnoj smrti mladog zapovjednika DVD-a Primošten Duje Furčića (30) potresla je cijeli kraj. Izraze sućuti izrazili su brojni prijatelji, poznanici i članovi vatrogasnih društava.


Mladi Furčić poginuo je jučer u jutarnjim satima u prometnoj nesreći na magistrali kod Rogoznice. Vozeći sportski motocikl sudario se s kamionom marke MAN, a svjedoci nesreće kažu kako je poprište "izgledalo stravično". Dijelovi motocikla bili su posvuda, a Hitna pomoć je pokušavala reanimirati vozača, kojemu je ipak na samom mjestu nesreće konstatirana smrt.

Tužan oproštaj kolega

Vjerojatno najtužniji oproštaj od ovog heroja napisali su njegovi kolege iz DVD-a Primošten na svojoj Facebook stranici:

"Kao da je bilo jučer, kao da smo jučer bili na terenu, zvuči nestvarno da se ubuduće nećemo viđat, da nećemo "bacit" koju naprtnjaču, da se nećeš javit kako izlaziš, da se nećemo vidit na druženju.. Spašava si ljude, imovinu, sudjelova si u intervencijama da in broja nema, sad si oša na neko drugo misto, na nekom drugom mistu su potribni anđeli, ali prijatelju srest ćemo se, srest ćemo se mi opet na nekom drugom "Jelinku" i nekoj drugoj "Benkovačkoj" i kamen će nam opet bit najmekši kušin :'( Počivaj u miru Božjem."



Vatrogasci DVD-a Zlarin također su uputili sućut koju su završili dirljivim riječima "Ostali smo bez divnog čovika."




I njegov kolega, prijatelj i predsjednik DVD-a Primošten Josip Jadrijević oprostio se od njega objavivši zajedničku fotografiju i napisavši: "Adio prijatelju, ali ne zbogom, jer kako san u jednoj napisa: tuga i bol na srcu, vaik će resti, zbogon ti bilo, ALI još ćemo se sresti... tvoji vatrogasci...tvoji bahi..."

 

Pročitajte više