Grabner o prijetnji Hloverkinog oca odsijecanjem ruke: Novak se ispričao i rekao da se samo šalio

VIJEĆNIK Hrvatskog pravaškog bratstva (HPB) i potpredsjednik Gradskog vijeća Makarske, Gloryan Grabner, koji se prije nekoliko dana sukobio s makarskim gradonačelnikom Antom Novakom, inače ocem urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić, kaže kako mu se Novak ispričao zbog prijetnje odsijecanjem ruke.

> Obiteljski odgoj: Otac Hloverke Novak Srzić prijetio vijećniku odsjecanjem ruke

"Susret nije bio tako dramatičan kako se prikazuje i prijetnja je rečena u trećem licu. Novak se ispričao i rekao da se samo šalio. Ispriku sam uvažio. No, i dalje stojim u obrani građana i bolje budućnosti grada Makarske", naveo je Grabner u očitovanju poslanom u redakciju Indexa.

Podsjetimo, u novom broju lokalnog lista Makarska kronika objavljeno je kako je Grabner imao s Novakom neugodni susret na Gradskom groblju, na dan kad se održavala misa povodom blagdana Svih svetih. Sukobili su se jer se Grabner javno izjasnio protiv projekta lukobrana te uložio žalbu na lokacijsku dozvolu koju je izdao Ured za urbanizam. Novak je Grabneru rekao kako će mu "odsjeći ruku ako ne glasa za lukobran", na što mu je mladi gradski vijećnik, inače vjeroučitelj, uzvratio riječima: "Bolje ići s jednom rukom u raj, nego s dvije u pakao".

Pročitajte više