Grad Imotski "popravio" Rebićevu klupu: "Još će počet vraćat smeće u jezero..."

Foto: Facebook

GRAD Imotski i njegovi komunalci uništili su klupu koju je sredio aktivist Toni Rebić. Uklonili su plave daske i postavili druge, nešto tanje obojene zelene. 

> Imoćanin popravio klupu pored Crvenog jezera. Nije više imao živaca čekati Grad

Nakon što je ovo vidio, Rebić je na Facebooku objavio fotografiju druge klupe, koja se nalazi na obilježenoj stazi prema zapadnoj vidilici i Crvenom jezeru. Godinama stoji toliko uništena da se na njoj ne može ni sjediti. Ali Grad Imotski je radije odabrao "popraviti" ovu Rebićevu, nego nju. 

Klupa uz jezero koju je Grad Imotski "popravio"

"Zanimljivo će bit kad počnem čistit smeće s jezera, a oni ga počnu vraćat u jezero", komentirao je kratko Imoćanin. 

Klupa uz jezero koju Grad Imotski nije popravio 

Nakon što je Rebić popravio klupu, Grad je objavio njegove privatne podatke 

Do HDZ-ova gradonačelnika Ivana Budalića ponovno nismo mogli doći. Ne javlja se na telefon. Htjeli smo ga pitati je li ovo početak akcije kojom će se srediti sve devastirane gradske klupe. 

Podsjetimo, znamenita jezera uskoro bi trebao obići UNESCO, koji će utvrditi ima li osnova da ih se zaštiti, što bi uvelike doprinijelo razvoju turizma u tom kraju, a aktivista Rebića upravo je to potaklo da uvede reda, kad već gradska, HDZ-ovska vlast to nema namjeru učiniti.  

Nakon što je sredio klupu, dotjerao je i gradska vrata na ulazu u tvrđavu. Nakon toga je Grad Imotski na službenoj internetskoj stranici objavio privatnu informaciju da Rebić ima dugove, a potom je reagirala udruga Politiscope i prijavila grubo kršenje prava Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

> Nakon klupe, Imoćanin sam sredio i gradska vrata. Pogledajte što je od njih napravio

Grad počeo popravljati i ostale klupe

Grad Imotski je, kako smo naknadno doznali, konačno počeo sređivati i ostale klupe. Toniju Rebiću je uspio plan da natjera gradske službe da rade svoj posao. Nada se da će doći i do ove gore klupe na fotografiji. 

 

 

Pročitajte više