Grad Rijeka odlučit će o proglašenju elementarne nepogode

POGLAVARSTVO grada Rijeke odlučilo je danas da će, nakon prikupljanja svih podataka o štetama izazvanima u nedjelju orkanskom burom, razmotriti pokretanje službenog zahtjeva za proglašenje elementarne nepogode na riječkom području.

Do petka će građani moći prijaviti štete na svojoj neosiguranoj imovini, a od upravitelja zgrada i osiguravajućih kuća doznat će se podatci o štetama počinjenima na stambenim i drugim zgradama te osiguranoj imovini.

Po do sada prikupljenim podatcima, oštećeno je 505 objekata, a u većini slučajeva riječ je o rušenju dimnjaka, oštećenju fasada, krovova, stakla i stolarije, izvijestili su na sjednici riječkoga Gradskog poglavarstva predstavnici Direkcije komunalnog redarstva.

Na području Rijeke oštećeno je 14 školskih zgrada, 14 vrtića i Dom mladih.

Oštećeno je i pet objekata zdravstva i socijalne skrbi, od kojih najteže zgrada Odjela ginekologije i porodništva riječkog KBC-u.

Psihijatrijska bolnica Lopača još uvijek je bez struje zbog prekinutih električnih vodova.

Veće štete nastale su i na sportskim objektima, posebno na dvorani "Dinko Lukarić", nogometnim stadionima na Kantridi i Krimeji i bazenu na Kantridi.

Oštećeno je gotovo cjelokupno krovište zgrade u sklopu bivše tvornice "Rikard Benčić", tzv. T-objekta, namijenjenog za preuređenje u zgradu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.

Na sjednici je također ocijenjeno da su pripadnici riječke vatrogasne postrojbe pravodobno i učinkovito reagirali u više od 90 intervencija kao i ostale službe javnih i komunalnih poduzeća.

Pročitajte više