Grad Split neće dati dozvolu za hotel u Varošu jer investitor nema kompletnu dokumentaciju

Foto: Index

MARIJANA RIBIČIĆ LUETIĆ, vlasnica turističke agencije i tvrtke Expletus, zatražila je 2. listopada od Grada Splita izdavanje građevinske dozvole za gradnju hotela u Varošu, u parkiću na križanju Kamenite i Arapove ulice, potvrdio nam je Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Odjel je 16. listopada od investitora zatražio kompletiranje dokumentacije te usklađenje sa odredbama GUP-a i posebnih propisa, no kako do danas tome nije udovoljeno, građevinska dozvola nije izdana, a zahtjev će biti zaključen donošenjem rješenja o odbacivanju, informirao je Vojković. 

Jednog dana dozvola će ipak biti izdana...

Protiv gradnje hotela bune se stanari okolnih kuća. Radi se o posljednjoj preostaloj zelenoj parceli u Varošu, starom splitskom kvartu. Pedeset stanara potpisalo je peticiju, a imaju i podršku kotarskih vijećnika. Marijana Ribičić Luetić, bivša SDP-ovka i članica Nadzornog odbora Splitske obale, nije nam ništa odgovorila na upit oko situacije sa gradnjom hotela.

Pročelnik Vojković upozorava da stanovnici Varoša moraju biti svjesni kako se radi o građevinskoj parceli u privatnom vlasništvu pa će građevinska dozvola biti izdana kada investitor ispuni uvjete propisane GUP-om i ostalim propisima.

Što kažu konzervatori?

Prosvjednici iz Varoša zatražili su od državnih tijela da provjere kako je parcela uopće došla u privatno vlasništvo te kako su izdane dozvole koje dopuštaju gradnju na toj jedinoj preostaloj slobodnoj površini. Zatražili smo i stav Konzervatorskog odjela u Splitu, no njihovo mišljenje još nismo dobili.

Pročitajte više