Grad Zagreb postao vlasnikom četiri kina

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić i predsjednica Uprave ´Kinematografa Zagreb´ d.d. Ina Čavlina danas su potpisale kupoprodajni ugovor kojim je Grad Zagreb postao vlasnikom četiri kina: ´Apolo´, ´Lika´, ´Tuškanac´ i ´Sesvete´.
Grad je ta kina od ´Kinematografa´ kupio za 2,5 milijuna eura.

´To je od velikog značaja za kulturni Zagreb jer ćemo na taj način sačuvati povijesno-urbanu cjelinu grada te riješiti problem prostora za umjetnički nezavisne, kazališne i plesne ansamble´, naglasila je gradonačelnica Pavić.

Grad Zagreb se obvezao da će ´Kinematografima Zagreb´ odmah isplatiti 20 posto od kupoprodajne cijene odnosno 500.000 eura, dok će preostali iznos biti raspoređen u 18 rata do kraja 2004.

Dobiveni novac Kinematografi će utrošiti u izgradnju zamjenskog objekta na mjestu kina ´Zagreb´. Bit će to novi ´Cineplex Zagreb´ odnosno kino s pet dvorana s više od 1.000 sjedećih mjesta čija bi gradnja trebala početi u proljeće, najavila je Čavlina.

Projekt je vrijedan tri milijuna američkih dolara, zamišljen kao početak stvaranja kulturnog punkta s knjižarama, umjetničkim galerijama, prodavaonicama nosača slike i zvuka i kao polifunkcionalni objekt za održavanje seminara, kongresa i prezentacija.

Čavlina je navela da će dio novca biti utrošen i za multipleks kina u Rijeci i Splitu.

Grad Zagreb je zajedno s kinom ´Tuškanac´ kupio i obližnje parkiralište koje će se do daljnjega koristiti u tu svrhu, a kasnije se ondje namjerava izgraditi podzemna garaža, rekla je gradonačelnica Pavić.

Pročitajte više