Grad Zagreb za božićne ukrase izdvaja 6,28 milijuna kuna

GRAD Zagreb je na svojim službenim stranicama objavio kako se za božićno i novogodišnje uređenje centra Grada i gradskih četvrti planira ukupno utrošiti 6,28 milijuna kuna (6.278.191,25 kuna, s PDV-om).

Prigodno uređenje Grada biti će istovjetno prošlogodišnjem, a planira se proširenje zone na cijelu užu gradsku jezgru u dijelu Ilica - Frankopanska - Gundulićeva - Masarykova -Teslina - Praška ulica - Jurišićeva - Radićeva ulica - Tkalčićeva ulica. Navedeno je i kako dizajn ukrasa za bor na Trgu bana Josipa Jelačića potpisuje Latica Ivanišević.

Prošle godine Grad je okićen sa 750.000 žaruljica na bazi nove LED tehnologije, koja osigurava dugi vijek žaruljica, od 50.000 sati, i minimalnu potrošnju električne energije. Ove godine Grad planira povećati broj žaruljica, tako da će ukupni broj iznositi približno 900.000 žaruljica.

Investitor radova na božićnom i novogodišnjem uređenju je Grad Zagreb, a stručne i administrativne poslove obavlja Gradski ured za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

I.M.
Foto: HR Foto

Pročitajte više