"Građani će na lokalnim izborima odlučiti je li moj post na Facebooku bio pretjeran"

"ČISTA je laž da sam gradski proračun Pule oštetio za 900.000 kuna", odgovara Boris Miletić na optužbe lokalnih medija koji ga prozivaju da je izbjegavao sklopiti ugovor o najmu poslovnog prostora na autobusnom kolodvoru kojeg koristi tvrtka Brioni d.d. Pulski gradonačelnik Miletić ističe kako je Gradsko poglavarstvo Pule temeljem javnog natječaja izabralo najpovoljnijeg ponuditelja, tvrtku Brioni, nakon čega je putem javnog bilježnika upućen ugovor o zakupu na potpis tvrtki. "Oni su taj ugovor u više navrata odbili potpisati", kaže nam Miletić i dodaje da je najobičnija laž da on kao gradonačelnik nije potpisao ugovor i tako oštetio gradski proračun.

> Gradonačelnik Pule preko Facebooka nepodobne novinare naziva prostitutkama

"S Kvasinom nikad nisam kucnuo ni čašu obične vode"

"Sve što ja mogu reći je ono što sam i napisao na svojoj privatnoj stranici na Facebooku, jer to jest privatna stranica Borisa Miletića i ništa više, a to je da sam naslijedio grad s dugom od šezdeset milijuna kuna. Proračun je tada bio sasvim nelikvidan, danas je solventan i ispunjava sve obveze", rekao je Miletić u razgovoru za Index i dodao kako ga "kao čovjeka od krvi i mesa" boli da "jedan javni medij može napisati takvu laž i staviti čistu fotomontažu mene i Ante Kvasine". Miletić kaže kako je Kvasina jedini čovjek koji ga je tijekom njegovog mandata pokušao javno diskreditirati zbog čega, kako kaže, "s njim nikad nije kucnuo ni čašu obične vode, a kamoli šampanjca".

"Mi smo Barkunu poslali demantij u kojem smo jasno naveli koji su navodi njihovog tekst neistiniti i zahtijevamo da objave istinu. Sad je na njima da odluče hoće li taj demantij objaviti ili će ovaj slučaj dobiti epilog na sudu", rekao nam je Miletić kojeg smo zatim upozorili kako je Barkun njegov demantij već objavio.

"Građani će odlučiti jesam li pretjerao"

Na naše pitanje smatra li da je pretjerao kad je novinare Barkuna u svom tekstu na Facebooku prozvao prostitutkama, usporedivši ih s naslovnim likom romana "Mi djeca s kolodvora Zoo", Miletić odgovara kako će "o tome odlučiti građani 17. svibnja" na lokalnim izborima. "Ja sam samo čovjek od krvi i mesa. Imam svoja primanja, živim u stanu od 50 kvadrata sa svojom suprugom, imam javno prijavljenu imovinsku karticu", kaže Miletić i dodaje kako nije zaslužio da ga kadija tuži i kadija mu sudi. Miletić također ustraje u tvrdnji kako su napisi Barkuna politički motivirani, s obzirom da su glavni oglašivači tog portala tvrtke iza kojih stoje IDS-ovi politički protivnici i protukandidati na lokalnim izborima.

P.V.
Foto: Srećko Niketić / CROPIX
Fotomontaža: Barkun

Pročitajte više