Građevinar iz Buja optužen za utaju 1,4 milijuna kuna poreza

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Bujama podiglo je optužnicu protiv 41-godišnjeg muškarca iz Buja zbog izbjegavanja plaćanja poreza, čime je državni proračun oštetio za oko 1,38 milijuna kuna, potvrdila je danas policija.

Iako se u priopćenju ne navodi identitet muškarca, istarski portal iPress navodi da je riječ o Perici Čalušiću, vlasniku građevinskog obrta Perica registriranog u Novigradu, koji je krajem lipnja 2008. godine, nakon što mu je iz Porezne uprave Pazin stigao ovršni nalog na imovinu zbog neplaćenog poreza, sve prodao poduzeću Molior iz Novigrada, čija je vlasnica njegova supruga.

Policija je tijekom istrage otkrila da je, u namjeri da Poreznoj upravi onemogući prisilnu naplatu nepodmirenog poreza ovrhom, Čalušić poduzeću svoje supruge ispostavio račun u iznosu od 2,2 milijuna kuna, kao da je prodao sve što posjeduje. Istraga je pokrenuta na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Bujama, a protiv 41-godišnjaka je podignuta optužnica zbog kaznenog djela povrede tuđih prava.

Pročitajte više