Gradonačelnica Koprivnice daje ostavku, vraća se u Podravku

Foto: Hina

GRADONAČELNICA Koprivnice Vesna Želježnjak (SDP) potvrdila je da uskoro napušta gradonačelničku funkciju i da se vraća u Podravku.

"Moram napomenuti da još nisam dala ostavku, a otići ću s mjesta gradonačelnice iz čisto obiteljskih razloga", rekla je Želježnjak novinarima prilikom proslave dana Komunalca Koprivnica.

Želježnjak, koja je prije obnašanja političkih funkcija radila u Podravci, rekla je da napušta gradonačelničku funkciju tek kada sa starim i novim poslodavcem postigne sporazum. Iako se, kako je rekla, još ne zna što će raditi u Podravci, iskazala je želju da preuzme svoj stari posao pomoćnice direktora nabave.

Ona je nedavno o ovoj situaciji obavijestila Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa koje je na jučerašnjoj sjednici odlučilo da gradonačelnica i bivša saborska zastupnica nije u sukobu interesa ako kao dužnosnica zasnuje radni odnos s Podravkom.

Na pitanje novinara ima li njezin odlazak ikakve veze sa sudskim postupkom koji se vodi protiv nje zbog nezakonitog stjecanja novca putem putnih naloga, Želježnjak je odlučno opovrgla tu povezanost te ponovila kako su u pitanju obiteljski razlozi.

Varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je u siječnju 2015. optužnicu protiv nje jer je kao saborska zastupnica od ožujka 2012. do lipnja 2013. podnosila obračune putnih troškova za dolazak u Zagreb, a na sjednice Hrvatskoga sabora dolazila je koristeći se besplatnim prijevozom vatrogasne postrojbe grada te je tako oštetila državni proračun.

Vesnu Želježnjak će na gradonačelničkoj funkciji zamijeniti njezin prvi zamjenik Mišel Jakšić (SDP). On nije želio davati izjave o novonastaloj situaciji u Gradskoj upravi.

Pročitajte više