Gradonačelnica Petrinje se probala opravdati za zahvalu Plenkoviću, dosta neuspješno

Screenshot: RTL

MAGDALENA Komes (HDZ), gradonačelnica Petrinje, gostovala je u RTL Direktu gdje je govorila o šest mjeseci na čelu grada i pokušala se opravdati za svoju izjavu u kojoj je hvalila Plenkovića i Medveda. 

U nekoliko navrata je na svim razinama rečeno da nisu zadovoljni obnovnom, ali su svjesni razmjera katastrofe, kaže. 

"Radilo se na rješavanju zapreka koje su ustanovljene u Zakonu o obnovi, a sada smo dobili novi zakon pa vjerujem da će se prepreke nadići", tvrdi i ističe kako se nada da će obnova krenuti na proljeće. 

Potresom su, kaže, na vidjelo isplivali brojni problemi koji su bili prepreka bržoj obnovi, a upitana o pismu koje je objavila na svom profilu u kojem se zahvaljuje između ostalog i vladi tvrdi kako ga je pisala u svoje osobno ime, ali vjeruje i da sugrađani dijele njeno mišljenje.  

"Barem u dijelu koji se odnosi na volontere i donatore", tvrdi. "Zahvalila sam vladi i ministru Medvedu jer su zaista velika sredstva uložena u sanaciju nasipa, cesta. Petrinja je dobila direktnu pomoć u proračunu. Da nije bilo pomoći vlade u sanaciji potresa, ne bismo mogli. Život u Petrinji nije stao", tvrdi govoreći o projektima na vrtićima, školama, pomoći poduzetnicima. 

Pravdala se za zahvalu vladi, nije bilo baš uspješno

Upitana pak čemu zahvala Plenkoviću i vladi, tvrdi da su prepoznali ugroženost i rizik od iseljavanja ovog područja.

"Zahvalila sam jer će se Petrinja obnavljati iz državnog proračuna", rekla je pa zahvalila poreznim obveznicima. "Prepoznali su obavezu da zadrže stanovništvo na ovom području", zaključuje.  

Pročitajte više